fbpx
Uutiset

Kerho oli edelleen askeleen perässä Saloa

HPK ei pystynyt katkaisemaan LP Viestin pitkää voittoputkea keskiviikkona Salossa.

Suomalaista naislentopalloa eilisen jälkeen 90 peräkkäisen voiton verran hallinnut Salo voitti HPK:n Suomen cupin ensimmäisessä välierottelussa erin 3-1 (25-22, 20-25, 25-23, 25-20).

Tulos oli tasan sama kuin reilu viikko sitten mestaruusliigapelissä, mutta HPK astui monen mielestä jälleen askeleen eteenpäin kohti tulevaa voittoa.

Kun alkuverryttelyssä kävi selväksi, että HPK:n ykköspassari Noora Lainesalo ei ole mukana pelaavassa kokoonpanossa, moni taisi mielessään pitää kotijoukkueen voittoa itsestäänselvyytenä.

Uransa ensimmäisen kokonaisen pääsarjapelin passannut Noora Venho (19 vuotta) oli onneksi eri mieltä ja antoi komean näytön osaamisestaan reilulle 500 katsojalle.

-Tietysti alussa vähän jännitti. Tämä oli ensimmäinen kokonainen peli tällä tasolla ja ihan mukavasti se kai meni, Venho jutusteli pelin jälkeen.

Venho luotti tiukoissa paikoissa odotetustijoukkueensa ykköstykkiin Marina Skenderiin (20/+8), joka sai tällä kertaa tasan 60 passia hyökättäväkseen.

-Tehtiin paljon helppoja virheitä. Uskon, että meidän kannattaa keskittyä enemmän omaan peliimme kuin vastustajaan, Venho totesi ja lupasi ensi keskiviikkona HPK:lta hyvää taisteluilmettä toiseen osaotteluun.

Vähän lähempänä

Valmentaja Dirk Sauerman näki myös tilastoista joukkueensa päässeen jälleen askeleen lähemmäs LP Viestiä.

-Meillä oli hyvää taistelua joka erässä. Olen erityisen iloinen meidän nuoren passarin pelistä, aikalisillä tiukasti joukkuettaan käskyttänyt Sauerman sanoi.

Hävitystä pelistä huolimatta HPK:n pelaajien tehotilastot näyttävät ihan mukavilta, mikä kertoo pelin tasaisuudesta.

Karoliina Kyllönen pääsi pariin otteeseen hakkurin tontille lepuuttamaan hurjankuuloista yskää potenutta Pauliina Vilposta (8/+2), joka ei päässyt tällä kertaa tekemään vauhdikkaita tuuletuksiaan niin usein kuin olisi halunnut.

Ivana Kujundzicin (12/+5) hyökkäystehot Salo sai puolustettua normaalia heikommiksi, vaikka päätöserässä alkoi taas tulla osumia.

Vähän kuin liigapeli

Keskipelaajat Laura Pihlajamäki (9/+6) ja Lauren Degirolamo (10/+5) tekivät tasaista jälkeä, mutta eivät saaneet pysäytettyä tärkeillä hetkillä Salon Martina Konecnaa (18/+7).

-Hiukan meni niin kuin liigapelissäkin viikko sitten. Yksi vaihde olisi tarvittu lisää erien loppuun, Pihlajamäki tunnusti.

Noora Lainesalo kannusti joukkuettaan vaihtopenkillä ja liikkui kentän laidalla rauhallisesti kipeää polveaan varoen.

-Päätettiin valmentajan kanssa säästää polvea tänään. Ensi keskiviikon tilanne nähdään sitten myöhemmin, Lainesalo totesi.

LP Viestin pitkä voittoputki on koko ajan lähempänä katkeamista.

HPK sai horjutettua hetkittäin Salon vastaanottoa ja se tarkoitti heti mukavaa pisteputkea omalle joukkueelle. Syötöt suunnattiin valtaosin loukkaantumisesta toipuneelle yleispelaajalle Sini Häkkiselle, joka kesti paineet pienten vaikeuksien jälkeen hyvin.

LP Viestin libero Hillaelina Hämäläinen teki hänelle harvinaiset neljä suoraa vastaanottovirhettä, mutta paikkasi ne muutamalla todella hienolla puolustuspallolla.

Joukkueet pelaavat Suomen cupin toisen välieräottelun ensi keskiviikkona Hämeenkaaressa. HPK tarvitsee jatkoon päästäkseen voiton ensin varsinaisessa pelissä ja sen jälkeen voiton myös jatkopaikan ratkaisevassa kultaisessa erässä. (HäSa)

Menot