Uutiset

Kerho on ottanut opikseen tappioistaan

Hämeenlinnan Pallokerhon tiivis ottelutahti jääkiekon Liigassa jatkuu perjantain kotiottelulla sarjan kärkijoukkuetta Oulun Kärppiä vastaan. Joukkue taapertaa jo kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa ja on onnistunut saalistamaan yhdeksästä viimeisestä pelistään vain vaivaiset kaksi pistettä. Kärpät-otteluun joukkue lähtee takanaan keskiviikon todella karvas tappio HIFK:lle.

Usko omaan tekemiseensä HPK:lla ei kuitenkaan vielä horju. Näin vakuuttaa joukkueen maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen, joka uskoo sitkeän puurtamisen tuottavan pian taas tulosta.

– Kaikki jätkät ovat näyttäneet, että he kyllä osaavat pelata. Eivät ne taidot mihinkään ole kadonneet, nyt pitää vain saada taas lisää pelirohkeutta otteisiin. Kävimme HIFK-ottelun läpi videolta pieniksi paloiksi pilkottuna ja tutkimme, mitä eri vaihtoehtoja meillä olisi eri tilanteissa ollut. Meidän pitää nyt vain oppia virheistämme, sillä pää punaisena huutamalla tämä ei parane, Lehtonen muistuttaa.

Myös Kerhon puolustaja Jyri Niemi uskoo kurssin kääntyvän. Niemi muistuttaa, että koko joukkue kantaa vastuun menestymisestä.

– Meillä Tuomas Vänttinen käyttää pukukopissa ääntä, ja Eero Somervuori ja Joonas Vihko johtavat omalla esimerkillään, mutta ei kuitenkaan riitä, että meillä on vain kolme johtajaa, Niemi sanoo.

Tarkempia laukauksia

HPK:n meno on ollut viime aikoina tuskaista seurattavaa. Maalipaikkoja joukkueella on ollut, mutta ratkaisuihin saakka tilanteita ei ole saatu vietyä. Jokin hyökkäyspelissä oli vinksallaan keskiviikkonakin, sillä HIFK:n maalivahdille Kevin Lankiselle kertyi vain 13 torjuntaa.

– Osaamme luoda maalipaikkoja jopa enemmän kuin vastustaja, mutta sitten ongelmat alkavat. Muun muassa maalia kohti menneiden laukausten määrä on viime aikoina laskenut, veskarivalmentaja Lehtonen myöntää.

Maalin ohi viuhuvat vedot ovat tuttuja Niemellekin.

– Jos puristaa mailasta liikaa, niin tulee vedettyä usein paikoista, joista yleensä ei lauota. Silloin kun peli taas kulkee rennosti, kaikki kiekot pomppivat kohdalleen ja tulee onnistumisiakin. Mutta sitten kun ei kulje, niin sitten ei kulje, Niemi kuvailee.

Tappioputkesta huolimatta HPK on edelleen hyvin mukana taistelussa hyvistä sijoituksista tasaisessa Liigassa. Yhdenneksitoista valahtaneella joukkueella on matkaa kuudenteen sijaan vain kuusi pistettä. Tammikuun ottelurumba takaa sen, että jo muutamalla voitolla Kerho saattaa parannella osakkeitaan kummasti.

– Tiivis ottelurytmi on vain positiivinen juttu. Kun pääsee pelaamaan paljon, ei ennätä märehtiä tappioita, puolustaja Niemi sanoo. (HäSa)

Asiasanat