fbpx
Uutiset

Kerho pääsee taas täyteen vauhtiin Liigassa

HPK:lla on edessään ensimmäinen kolmen ottelun viikko jääkiekon Liigassa. Joukkue kohtaa tiistaina Ritariareenassa Rauman Lukon, torstaina Oulussa Kärpät ja lauantaina Kuopiossa KalPan.

Pistejahtiin Kerho pääsee mukavissa tunnelmissa, sillä kolmesta ensimmäisestä ottelustaan hämeenlinnalaiset ovat keränneet kuusi pistettä. Tuloksellisesti paras peli on ollut perjantainen JYPin kohtaaminen, joka päättyi 3–0-voittoon.

HPK:n valmentajatiimiin kuuluva Antti Miettinen ei usko tiiviin otteluviikon sotkevan joukkueen kuvioita.

– Ei se millään lailla vaikuta otteluihin valmistautumisiin. Nyt pitää vain miettiä, mitä jäällä tehdään missäkin vaiheessa, Miettinen sanoo.

Tiistain Lukko-ottelusta Miettinen ennakoi vauhdikasta vääntöä. Raumalaiset pyrkivät karvaamaan aktiivisesti ja siihen Kerhon on vastattava nopealla pelillä.

– Meidän pitää päästä hyvillä syötöillä pois alta ja pysyä myös pois jäähypenkiltä. Lukolla on uudistunut miehistö, mutta kärjestä löytyy silti edelleen kokemusta ja taitoa ylivoimissa, Miettinen muistuttaa.

Kerhon kokoonpano meni perjantain ottelussa osin uusiksi hyökkääjä Eero Somervuoren loukkaannuttua. Hän on sivussa kolmisen viikkoa.

Somervuoren ketjun sentteri Otto Paajanen ei usko ketjumuutosten kuitenkaan haittaavan menoa.

– Takana on vasta kolme peliä ja koko ajan haetaan vielä muutenkin ketjujen koostumuksia. Pelitaktiikkaamme se ei vaikuta juurikaan millään lailla. Pyrimme koko ajan pääsemään hyville vetopaikoille ja viemään peliä eteenpäin pitkillä hyökkäyksillä, Paajanen pohtii.

HPK:n maalissa tiistain Lukko-ottelussa pelaa kauden hyvin aloittanut Emil Larmi. Joukkueen muu kokoonpano selviää vasta tiistain aamuharjoitusten jälkeen.

– Joitakin muutoksia on luvassa. Puolustajista loukkaantuneena ollut Henrik Forsberg saattaa pelata jo tällä viikolla, valmentaja Miettinen uskoo. HäSa

Katso videot ottelupäivänä www.hameensanomat.f.

Asiasanat

Menot