Uutiset

Kerho pääsee testaaman tehojaan

HPK:n naisten lentopallojoukkue on valmiina keskiviikkona alkaviin Mestaruusliigan pudotuspeleihin. Kerho kohtaa puolivälierissä Pihtiputaan LiigaPlokin, joka päävalmentaja Luca Chiappinin mielestä on juuri sopiva vastustaja pudotuspelien ensimmäisessä vaiheessa.

– LiigaPloki on pelannut viime aikoina ihan hyvin, mutta olemme hyvin selvillä heidän vahvuuksistaan. Heillä on muun muassa tehokas yleispelaaja Courteny Felinski, joka pitää saada heti kuriin.

– Toisaalta tärkeintä meille on keskittyä nyt vain omaan peliimme. Olen sanonut jo aiemminkin, että mahdollisimman tasainen ja ehjä esitys kantaa meitä pitkälle. Nyt alkavat pelit, joissa testataan tehojamme ihan tosissaan, Chiappini muistuttaa.

HPK viimeisteli kuvioitaan keskiviikon otteluun tiistaina Elenia-areenassa. Meininki oli iloista ja joukkue uhkuu kovia pelihaluja.

– Meillä on erittäin hyvä fiilis. Kaikki ovat terveenä ja valmiina aloittamaan loppukauden huipennuksen, Chiappini sanoi.

Kerhon kapteeni Katja Kylmäaho valmistautuu kolmansiin pudotuspeleihinsä. Kaikki play off -ottelunsa 21-vuotias passari on pelannut HPK:n riveissä.

– Tänä keväänä meillä on kyllä hyvät mahdollisuudet päättää kausi vaikka mestaruuteen. Pelimme on mennyt koko ajan eteenpäin kauden edetessä ja niissä peleissä, joissa oli vielä panostakin, ylsimme kyllä aika vahvaan esitykseen, Kylmäaho pohtii.

Kylmäahon mielestä Kerholla on hyvin hanskassaan pelin kaikki osa-alueet.

– Joitakin pieniä juttuja pitää kuitenkin vielä parantaa. Pudotuspeleissä myös tsemppi ratkaisee aika paljon, mutta kevään tärkeisiin peleihinhän kaikki pelaajat syttyvät ihan varmasti. Sen verran pitkään näitä pelejä on ennätetty jo odotellakin, Kylmäaho nauraa.

HPK:n ja LiigaPlokin ensimmäinen puolivälieräottelu pelataan Elenia-areenassa keskiviikkona kello 18.30. Pihtiputaalla joukkueet kohtaavat lauantaina kello 16, ja kolmas ja mahdollisesti jo ratkaiseva puolivälierä pelataan Elenia-areenassa sunnuntaina kello 18.

Tarvittaessa ottelupari jatkaa pelejään ensi viikolla tiistaina Pihtiputaalla ja torstaina Hämeenlinnassa. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic