Uutiset

Kerho palaa kotikaukaloon

Kolme ottelua vieraissa, mutta perjantaina ollaan taas vauhdissa Ritariareenan kaukalossa.

Mainioon pelivireeseen yltynyt Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa SM-liigaa kohtaamalla kotijäillään Tampereen Tapparan. Yhdestätoista perättäisestä pelistä pisteitä napsinut (10 voittoa) Kerho on pelin suosikki, mutta ilmaiseksi eivät pinnat Hämeenlinnaan tälläkään kertaa jää.

– Tappara on muuttanut pelaamistaan alkukaudesta. Joukkue pelaa nykyisin aktiivisempaa ja liikkuvampaa kiekkoa. Meidän pitää tietää vastustajan aseet ja pyrkiä pelaamaan 60 minuuttia vahvasti heti alusta saakka, suunnittelee HPK:n maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen.

Menneet ovat menneitä

HPK:lla on takanaan hyvin sujunut vieraspeliturnee. Lehtonen kuitenkin muistuttaa, ettei menneillä peleillä ei enää parane pullistella.

– Yhdeksän pistettä oli jaossa ja saimme seitsemän. Siihen pitää olla tyytyväinen, mutta nyt pitää taas vetää haalarit niskaan, napit kiinni ja valmistautua ihan normaalisti kovaan peliin, Lehtonen pohtii.

Kerho on tehnyt tällä kaudella tulosta monella eri kokoonpanolla. JYP kaatui tiistaina, vaikka miehistöstä puuttui useampikin avainpelaaja. Joukkueen perjantainenkin kokoonpano selviää vasta pelipäivän aamuna.

– Maalivahdeista toinen pelaa, vitsaili Lehtonen, mutta nimesi heti perään illan veskariksi Mika Järvisen.

– Molemmat maalivahtimme ovat nyt kuumana, emmekä viitsi kumpaakaan turhaan viilentää.

Kenttäpelaajista edellisen ottelun huilasivat Oulussa aivotärähdyksen lauantaina saanut Aleksi Laakso sekä Marko Tuulola, Antti Miettinen, Jesse Saarinen, Arsi Piispanen ja Jaakko Turtiainen. Tuulola ja Miettinen ovat todennäköisesti kuitenkin taas perjantaina mukana. Pidempään vammansa potee puolestaan Laakso.

– Aivan faktaa ei juuri nyt hänen tilanteestaan ole, mutta hän kävi aamulla (torstaina) polkemassa vartin kuntopyörää, ja olo pysyi hyvänä. Jäälle hän ei kuitenkaan vielä pääse, Lehtonen muistuttaa.

”Tappara haastaa pakkeja”

HPK:n nuorella puolustajalla Juuso Vainiolla ei mennyt tiistaina Jyväskylässä sormi suuhun, vaikka rinnalta puuttui kokenut pakkipari Marko Tuulola. Vainio tietää myös, mitä tuleman pitää Tappara-ottelussa.

– Kova peli on taas tulossa. Tappara pelaa suoraviivaisesti ja pyrkii haastamaan pakkeja 1–1-tilanteissa. Muun muassa nuori Aleksander Barkov ja muutama muukin kaveri ovat vaarallisia, Vainio arvelee.

Vainio on vakiinnuttanut paikkansa Kerhon puolustuksessa.

– On ollut todella hienoa pelata seurassa, jossa on vetänyt koko junioriuran, Vainio myhäilee. (HäSa)

Päivän lehti

5.4.2020