Uutiset

Kerho palasi voittajaksi

HPK ja Espoon Bluesin perjantain ja lauantain tuplakierros meni lopulta täysin tasan. Kumpikin juhli kotiareenassaan ja pelin maalitkin menivät tasan 6–6.

HPK paransi peliään oleellisesti lauantaina. Se jätti perjantaina kuusi maalia tehneen Bluesin tykkänään maaleitta Rinkelinmäellä. 3–0 (0–0, 1–0, 2–0) -voittoa voi pitää täysin ansaittuna. Kerho oli lauantaina parempi joukkue.

Hämeenlinnalaisille voitto oli tärkeä. Alla oli kolme tappiota ja paluu voittajien ruotuun maistui varmasti makealta.

Yksi kotivoiton takuumiehistä oli maalivahti Mikko Tolvanen, joka torjui kauden toisen nollapelinsä. Kovimmilla Tolvanen oli kolmannen erän loppupuolella, kun Blues haki kavennusta ylivoimalla ja vielä kuudella kenttäpelaajalla. Niihin hetkiin nollapeli vaati pari paraatipelastusta.

– Pelasimme nyt viikon parhaan pelimme. Joukkue puolusti hyvin. Paikkoja meillä oli useampaankin maaliin, 19 laukausta torjunut Tolvanen näki maalivahdin vinkkelistä.

Tolvanen kiitti kenttäpelaajia, jotka blokkasivat vastustajan vetoja taas kiitettävästi.

– Kahdessa ensimmäisessä erässä Bluesilla ei paljon tilanteita edes ollut. Sitten oli se pakollinen loppu. Silloinkin vetoja blokattiin hyvin, eikä kiekko kovin usein maalille saakka tullut.

Tolvasen mielestä Kerhon peli nytkähti selvästi eteenpäin lauantaista.

– Pelit olivat erilaisia. Perjantain peli oli meiltä huono, olimme askeleen perässä. Halusimme nyt näyttää, että pystymme pelaamaan paremmin.

Tolvaselle Blues on tuttu seura. Hän torjui Espoossa kaksi kautta (2009–11), kunnes palasi kotiin ja Kerhoon.

– Nollapeli maistuu aina makealta. Ei niitä liikaa tule. Bluesissa ei kuitenkaan ole enää kuin kaksi pelaajaa (Camilo Miettinen ja Tomi Sallinen), jotka olivat siellä minun aikanani. Paljon on porukka Bluesissakin vaihtunut, Tolvanen tuumi.

Vahvaa peliä

HPK pelasi vahvasti läpi ottelun. Hyökkäyspäässä näyttävin ja myös tehokkain oli kolmikko Tuomas Santavuori (1+0)–Arsi Piispanen (0+1)–Jesse Saarinen (1+1).

Santavuoren toisen erän 1–0 oli tärkeä, mutta illan komein oli Saarisen 3–0-osuma. Saarinen ja Piispanen pelasivat nätisti yhteen ylivoimahyökkäyksessä ja siellähän se sitten oli.

Ville Viitaluoma survoi HPK:n toisen maalin aikamoisesta maalinedushässäkästä.

Kerhon puolustus oli eri tasoa kuin perjantaina. Juuso Vainio pelasi neljännen liigaottelunsa ja oli taas hyvä. Yhtä monta kauden liigaottelua on nyt takana myös Santeri Alatalolla, joka kuului myös lauantain onnistujiin.

”Huikea parannus”

Lappeenrannan junaan kiirehtinyttä Kerhon päävalmentajaa Ari-Pekka Seliniä lehdistötilaisuudessa tuurannut Pasi Arvonen kehui Kerhon työmoraalia ja ihan aiheesta.

– Huikea parannus perjantaista. Puolustuksellisesti tämä oli kauden paras pelimme. Olimme kärsivällisiä ja teimme maalit vastaiskuista, Arvonen kiitti.

Hänkin antoi plussaa pelikiellossa ollutta Dan Spangia tuuranneelle 18-vuotiaalle Vainiolle.

– Aivan loistava. Miehekästä taistelua ja nyt extrana tuli vielä ylivoimavastuutakin. Vainio petraa koko ajan, mutta on hänellöä töitä vielä paljon edessä, valmentaja muistutti.

Bluesin päävalmentaja Lauri Marjamäki ei löytänyt oman joukkueensa pelistä aihetta hurraa-huutoihin.

– HPK:lta vahva kotiesitys, parempi voitti, hän sanoi.

Marjamäen mukaan Blues tiesi vallan hyvin, että Kerho tulee kotihallissaan lujaa alussa.

– Positiivista oli, että selvitimme alun takaiskuitta. Toinen erä oli meille todella vaikea. HPK oli koko ajan pelin päällä. Kolmannessa erässä tapoimme alivoiman ja sen jälkeen meilläkin oli pari paikkaa. Paljon olemme tällä kaudella tehneet maaleja, nyt emme tehneet kuitenkaan yhtään, Marjamäki mietti.

 

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic