Uutiset

Kerho pani ranttaliksi

Lauantai-illan viihde ei paljon tästä parane.

Hämeenlinnan Pallokerho palasi nopeasti voittajaksi jääkiekon Liigassa. Kerho kuritti Rinkelinmäen Ritariareenaan lauantai-iltana saapunutta Tampereen Tapparaa murskanumeroin 6–1.

Tappara oli ottelun avauserässä lievästi niskan päällä, mutta kuten tiistaina Rauman Lukkoa vastaan, tuli HPK toiseen erään vahvasti. Ville Viitaluoma tasoitti HPK:n kauden ensimmäisellä ylivoimamaalilla ja Antti Aarnio huudatti kotiyleisöä muutama minuutti myöhemmin 2–1-voittomaalilla.

Kolmannessa erässä HPK pani päälle kunnon hulinan. Teemu Rautiaisen (1+1), Juuso Vainion, Borna Rendulicin (1+1) ja Ville Järveläisen kauden avausmaalit takasivat sen, että HPK pääsi lauantai-illan viettoon hymyssä suin.

HPK:n päävalmentaja Kai Rautiokin oli tyytyväinen mies ottelun jälkeen.

– Meillä oli onnistujina koko kalusto. Lisäksi Juuse Saros pelasi vielä mainiosti. Pystyimme parantamaan peliä, ja pelasimme mielestäni vahvasti loppuun asti. Pisteet olivat meille tärkeät, Rautio sanoi.

Tehoa tuli laajasti

Moni ns. asiantuntija povasi ennen kauden alkua, että Kerhon hyökkäystehot ovat tällä kaudella paljon, jopa liiaksi, Ville Viitaluoman johtaman ykköskentällisen varassa. Viitaluoma (1+1) oli isossa roolissa toki lauantainakin, mutta taustalta tuli tukea neljän maalin verran.

Teemu Rautiainen–Robert Leino–Borna Rendulic -kolmikko maalasi kahdesti, samoin teki Otto Paajasen johtama nelosketju (maalintekijöinä Aarnio ja Järveläinen). Ainoastaan kolmosketju Tuomas Santavuori–Juha Kiilholma–Juha Koivisto jäi Tapparaa vastaan tehoitta, mutta hyvin pelasi sekin. Kiilholman vitja sai esimerkiksi toisessa erässä aikaan pitkiä hyökkäyksiä, jotka väsyttivät raskasjalkaisia tamperelaispuolustajia.

Kerhon 3–1-maalin Rendulicin syötöstä tehneen Rautiaisen mielestä Tapparan Olli Palolan laukoma johtomaali ylivoimalla kääntyi lopulta Kerhon eduksi.

– Tappara teki 1–0:aan, mutta se oli meille hyvä herätys. Aloimme kääntää peliä itsellemme ja tulos oli hieno. Peli ei kuitenkaan ole vielä ihan valmista, Rautiainen arvioi.

Rautiainen myönsi, että omakin onnistuminen lämmitti mieltä.

– Maali oli henkisesti tosi tärkeä. Totta kai haluan onnistumisia alkukauteen. Paikkoja ja vetoja minulla on ollutkin, ja jokainen tuskastuu, jos maalinteko ei onnistu. Pitää kuitenkin aina muistaa, että jossain vaiheessa maaleja alkaa tulla. Nyt se sitten tuli.

Rautiaisen maali oli komea. Hän sai 2–1-ylivoimahyökkäyksessä syötön Rendulicilta, eikä jättänyt Juha Metsolalle saumaa torjuntaan.

– Kiekko ensin vähän karkasi, jonka jälkeen sain siirrettyä sen tyhjään maaliin. Onnea oli vähän mukana, kuten aina tarvitaan, Rautiainen naureskeli.

Laitahyökkääjän mielestä kolmen ketjun onnistuminen tekee Kerholle hyvää.

– On todella tärkeä juttu, ettemme ole pelkästään ykköskentän varassa. Monesti sanotaan, että olemme, mutta näytimme toisin, Rautianen sanoi.

Karu lopputulos

Tapparan toinen valmentaja Jussi Tapola harmitteli, ettei hänen joukkueensa onnistunut takomaan ensimmäisessä erässä enempää kuin yhden maalin.

– Pelasimme ensimmäisessä erässä hyvää jääkiekkoa ja paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Puhuimme erätauolla, että vastustaja varmasti lisää vauhtia ja kamppailua toiseen erään, mutta emme pystyneet siihen tänään vastaamaan. Jäimme jalkoihin ja lopulta tulos oli tällä kertaa karu, Tapola arvioi.

Asiasanat