Uutiset

Kerho purjehtii myötätuulessa

Hyvän joukkueen merkkinä voi pitää sitä, että palaa tappion jälkeen nopeasti takaisin voittokantaan. Kerho onnistui siinä keskiviikkona jääkiekkoliigan kierroksella viime lauantain KalPa-tappion jälkeen heti ensimmäisellä yrityksellään, kun se nollasi kotijäällään sarjan jumbojoukkueen Rauman Lukon numeroin 2–0 (1-0, 1–0, 0–0).

HPK:lle riitti Lukkoa vastaan kaksi läpiajomaalia. Sakari Manninen karkasi avauserän lopussa alivoimalla karkuun ja laukoi jäitä pitkin kiekon ohi Kaapo Kähkösen. Pelikello pysähtyi Mannisen maalissa aikaan 19.57.

Kerhon toisesta maalista vastasi Oula Palve. Palve ja Janne Lahti pääsivät kaksin karkuteille Lukon vaihtovirheen jälkeen, eikä Palve erehtynyt avopaikassa.

– Peli oli ihan hyvä, vaikka kumpikaan ei pelannut varmaankaan ihan parasta peliään. Olimme kuitenkin parempi joukkue, eikä vastustaja saanut ihan hirveän monta hyvää paikkaa, Palve mietti.

Kotijoukkue pääsi kolmanteen kahden maalin johtoasemassa. Lukko sai kirin käyntiin oikeastaan vasta kolmannen erän loppupuolella ylivoimalla, kun se otti samalla myös Kähkösen vaihtoaitioon ja haki kavennusta kahden kenttäpelaajan ylivoimalla.

– Luotto oli tämän pelin aikana koko ajan kova. Vain ensimmäinen erä oli meiltä vähän vaisumpi, mutta kaksi jälkimmäistä olimme ihan hyviä, Palve sanoi.

Täksi kaudeksi Hämeenlinnaan ja Kerhoon Mikkelin Jukureista tullut Palve ei ole viime aikoina maaliverkkoa juurikan heilutellut, joten onnistuminen sai suun hymyyn.

– Kyllä se maistui. Minulla on ollut muutenkin vähän vaikeaa loukkaantumisen jälkeen tulla takaisin peleihin, eikä homma ole lähtenyt kulkemaan sillä tavalla kuin odotin. Tämä ja viime peli ovat kuitenkin sujuneet jo ihan hyvin. Nyt on tosi kiva lähteä Ouluun pelaamaan, keskushyökkääjä iloitsi.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen moneen asiaan.

– Kumpikin joukkue lähti tähän otteluun ihan hyvin. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja meidän puolustamiseemme viidellä viittä -vastaan, Pennanen arvioi.

Parannettavaakin ensimmäistä kauttaa HPK:n liigajoukkuetta luotsaava Pennanen löysi.

– Annoimme tietenkin johtoasemassa 2–1-hyökkäyksen, jollaista ei saisi tulla. Jäähyjäkin otimme liikaa. Siinä on tämän ottelun huono lista. Puolustamisen ja lopputuloksen lisäksi myös alivoimamme oli nyt hyvää. Tästä lähdemme kohti huomista ja silloin pelataan uudestaan, Pennanen mietti.

Plus-sarakkeeseen voi huoletta ruksia tietenkin myös maalivahti Antti Karjalaisen esityksen. Alkukauden Lukkoa edustanut ja Jakub Stepanekin hankinnan jälkeen loppukaudeksi Hämeenlinnaan lainattu Karjalainen torjui raumalaisia vastaan kauden ja uransa toisen nollapelin. Sotkamolaislähtöinen maalivahti torjui keskiviikkona 19 kertaa.

Lukon valmentajaksi kesken kauden tullut Kari Heikkilä oli tyytyväinen ottelun tasaiseen avauserään.

– Maali kolme sekuntia ennen erätauko tuli tietysti pahaan paikkaan, samoin se toinen. Jouduimme takaa-ajohommiin, mutta se ei onnistunut ollenkaan. Puskimme päätämme seinään ja saimme syöttöjä aika vähän omille. Täytyy sanoa, että HPK oli energinen joukkue ja teki pelistä meille vaikean, Heikkilä sanoi. HäSa

Katso videoHPK:n nollapelin torjuneen maalivahdin Antti Karjalaisen haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic