Uutiset

Kerho raapii kasaan kokoonpanoa

HPK:n valmennusjohdolla ei ole helppo tilanne, kun se valmistaa joukkuettaan keskiviikon jääkiekon liigaotteluun SaiPaa vastaan. Joukkueessa kiertää tällä hetkellä kuume, joten pelaava kokoonpano selviää vasta keskiviikkoaamuna.

– Keskiviikkona kaikki terveet taas pelaavat niin hyökkääjistä kuin puolustajistakin. Toivottavasti saamme neljä ketjullista hyökkääjiä ja kuusi pakkia mukaan. Kuume jyllää joukkueessa. Se alkoi viime torstaina ja käy varmaan kaikki läpi, kertoo HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen joukkueen terveystilanteesta.

Kerhon kokoonpanosta oli sivussa jo viime torstaina Aleksi Laakso, ja pelaavaksi maalivahdiksi aiottu Frans Tuohimaa sairastui linja-autossa kesken menomatkan.

– Laaksolla oli maanantaina kuumeeton päivä, mutta illan pieni kävelylenkki nosti kuumeen uudestaan. Näiden asioiden kanssa ei voi leikkiä. Muutama kuumeesta kärsinyt oli tiistaina harjoituksissa, mutta katsotaan aamulla, mikä on tilanne, Arvonen sanoo.

Kerhon maalissa pelaa Juuse Saros, jos mitään mullistavaa ei tapahdu.

Vaikea vastustaja

Kerho pelaa keskiviikkona kotiottelun lappeenrantalaista SaiPaa vastaan. SaiPa on pelannut runkosarjan ensimmäisen puoliskon mainiosti ja on sarjassa kolmantena.

– SaiPa on erittäin hyvä suorahyökkäysjoukkue. Myös sen päätypelaaminen on ollut hyvää, ja joukkue on saanut myös ylivoimansa toimimaan. Se on kovaa työtä tekevä joukkue. Yritämme löytää lääkkeet siihen, että kolme pistettä jäisi Hämeenlinnaan. Keskiviikko on kova luistelupeli, joten putken pitää liikkua. Lisäksi meidän täytyy puolustaa hyvin ja pystyä myös laadukkaasti hyökkäämään. Jyväskylässä puolustimme hyvin, mutta emme hyökänneet kovin laadukkaasti, Arvonen sanoo.

20-vuotiaiden maajoukkueen MM-leiriryhmään Juuse Saroksen kanssa valittu puolustaja Juuso Vainio on samaa mieltä päävalmentajan kanssa.

– Olen pelannut tällä kaudella SaiPaa vastaan kotiottelussa puoli peliä ennen loukkaantumista. Sen muistaa, että se on vastustajana todella hankala pelata vastaan. Joukkue on koko ajan iholla ja tulee aggressiivisesti päälle. Alusta asti pitää olla hereillä, Vainio muistuttaa.

Kutsu leiriyhmään ei tullut Vainiolle yllätyksenä.

– Sitä osasi odottaa, kun täällä on tullut hyvin peliaikaa ja vastuuta. Kutsu ei tullut puskista. Varsinkin, kun olen ollut kesästä lähtien joukkueen toiminnassa mukana, jo viime talvena nuorten MM-kisoissa pelannut puolustaja kertoo. (HäSa)

Asiasanat