Uutiset

Kerho rakentaa uutta putkea

Ensin seitsemän kokonaan pisteittä, sitten jo kolme voittoa putkeen.

Hämeenlinnan Pallokerhon on saanut pelinsä kulkemaan vaikean vuodenvaihteen jälkeen sillä tavalla, että pisteitä tulee taas syksyn malliin. Kolmen pisteen voitto Kerhoa vielä kiertää, mutta joukkue otti lauantaina kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Porin Ässät voittomaalikilpailussa maalein 3–2 (1–0, 1–0, 0–2).

Lähellä oli täysi pistepottikin. Kerho johti ottelua vielä kolmannen erän puolessa välissä 2–0 Petteri Nikkilän (1+1) ja Jesse Saarisen maaleilla. Ässät tuli kuitenkin parissa minuutissa tasoihin Juha Kiilholman ja Tuomas Huhtasen maaleilla.

Nikkilä ihmetteli

Kiilholman tekemä 2–1-kavennus harmitti hämeenlinnalaisia ihan aiheesta. Kokenut sentteri kaatoi poikittaisella mailalla Petteri Nikkilän ja Ässät sai maalin eteen 2–0-tilanteen, jota se ei jättänyt käyttämättä.

– Lähdimme tilanteessa ylihyökkäämään ja Ässät 2–1-tilanteen. Kokenut kettu Kiilholma veti vähän poikkaria niskaan ja tilanne olikin kahdella nollaa vastaan. Ei siinä mitään, maali kuin maali, pystyi HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen analysoimaan tilanteen rauhallisesti.

Ottelun tuomarikaksikon Lassi Heikkinen–Tom Laaksonen selitys tilanteelle ihmetytti Nikkilää.

– Tuomari sanoi, ettei meidän 2–0-johdossa kuulemma tarvinnut viheltää. Ihan selvä poikkari se minun mielestäni oli. En tiedä, mitä tuomarit tilanteessa näkivät, puolustaja sanoi.

Nikkilä oli lauantaina Kerhon tehomies, mutta ei ollut tyytyväinen peliinsä.

– Maali ja syöttö tuli, mutta jotenkin itsellä ei tuntunut tällä kertaa hyvältä. En tiedä, mikä oli, Nikkilä vähätteli.

HPK:n ja Ässien peli oli tunnetta täynnä ja jäällä nähtiin pieniä nokkapokkiakin.

– Me pelasimme ensimmäiset 30 minuuttia hyvin, mutta sen jälkeen peli alkoi mennä huonommin.

Siimaa Ässille

Päävalmentaja Arvonen arvioi, että viimeisten minuuttien johtoasemien menettämiset ovat pääkopasta kiinni.

– Peli oli kaiken kaikkiaan ihan hyvä. Kolmen pisteen voitto meitä kiertää. Teemme lopussa vähän helppoja virheitä. Siellä on selvästi henkisellä puolella paniikki päällä. Tiesimme, että Ässien tasoinen joukkue tulee päälle, jos sille antaa siimaa. Niinhän siinä sitten kävi ja peli oli tasoissa. Rankkarit ovat aina onnenkauppaa, mutta kahteen pisteeseen olen tyytyväinen. Se oli kolmas voitto peräkkäin, Arvonen muistutti.

Zach Hamill oli toisessa voittolaukauskisassa peräkkäin Kehron sankari. Hän oli kuudesta pelaajasta ainoa onnistuja. HPK:n ottelun eliittiin kuului myös mainiosti pelannut maalivahti Juuse Saros.

Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kehui pelin jälkeen Kerhoa.

– Onnittelut Kerholle hyvästä jääkiekkopelistä. Oman pelin positiiviset asiat olivat Juuso Riksmanin erinomainen peli, hän piti meitä pelissä mukana, ja viiden minuutin momentumin käyttäminen hyväksi. Sillä tavalla saimme tällä kertaa pisteen. Muuta sanomista omasta pelaamisesta minulla ei ole, vaan korostaisin HPK:n erinomaista pelaamista, Rautakallio hehkutti.

HPK pelaa tiistaina kolmannen kotiottelun peräkkäin. Se saa Ritariareenaan vastaansa kuopiolaisen KalPan. (HäSa)

Asiasanat