Uutiset

Kerho saa uusia liigavieraita Ritariareenaan

HPK saa keskiviikkona vieraakseen uuden tuttavuuden jääkiekkoliigassa. Joukkue kohtaa Ritariareenassa kello 18.30 alkavassa ottelussa sarjanousijan Jukurit.

Liigan hyvin aloittanut joukkue on tuttu Kerhon päävalmentajalle Antti Pennaselle, joka valmensi mikkeliläisseuran Mestis-miehistöä kolmen kauden ajan.

– Jukureissa on mielenkiintoisia pelaajia. Heillä on muun muassa hyvin kauden aloittanut maalivahti (Sami Rajaniemi). Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen laadukkaalla ottelulla, Pennanen suunnittelee.

Kerhon peli on sujunut alkukaudesta vaihtelevasti. Lauantain Kuopion ottelusta joukkue onnistui puristamaan kovan takaa-ajon jälkeen kaksi pistettä voittomaalikisassa. Tasaviisikoilla pelaamisessa joukkue on parantanut otteitaan, mutta erikoistilannepelaaminen kaipaa vielä petraamista.

– Hyökkäyspelaamisemme on monipuolista, samoin oman alueen puolustaminen viisikoilla. Sen sijaan ylivoimatehokkuus on ollut ihan luokatonta. Yli- ja alivoimiin meidän pitää kiinnittää huomiota, Pennanen pohtii.

Samaa mieltä on laitahyökkääjä Juha Koivisto, joka saa paljon vastuutta muun muassa alivoimissa.

– Kyllä omissa on soinut ihan liikaa. Vähintään yksi maali per peli on tullut alivoimalla ja muutama ihan maalinedustalta. Neljän kenttäpelaajan ja veskarin peliä pitää vain jaksaa vääntää. Sitä kautta tulostakin alkaa tulla, Koivisto uskoo.

Neljättä kauttaan HPK:ssa pelaava Koivisto pelasi lauantaina Kuopiossa 300. liigapelinsä. 32-vuotias Leksa kaipaa peliinsä lisää tehoja, sillä on iskenyt tänä syksynä vasta yhden maalin.

– Sellaista perustekemistähän pelini on ollut. Totta kai sitä aina lisää maaleja toivoo, vaikka en ole milloinkaan ollut mikään pistelinko, Koivisto nauraa.

HPK:n kokoonpano meni lauantain KalPa-ottelussa uusiksi ykkösketjun laitahyökkääjän Philippe Cornet’n saatua kiekon kovalla voimalla kasvoihinsa. Sen verran hurja tälli oli, että kanadalainen on sivussa 4–5 viikkoa.

– Hyökkääjistä myös Eero Somervuori puuttuu vielä kokoonpanosta. Hän on ollut jo mukana harjoituksissa, mutta ei pelaa vielä tällä viikolla. Puolustajista venäläinen Kirill Tulupov saattaa olla kokoonpanossa seitsemäntenä pakkina jo tiistaina, päävalmentaja Pennanen sanoo. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

4.12.2020

Fingerpori

comic