Uutiset

Kerho saa vieraakseen… sarjajumbon

Hämeenlinnan Pallokerholla on edessään vielä yksi rutistus jääkiekon SM-liigassa ennen reilun viikon mittaista joulutaukoa. Kolme edellistä otteluaan hävinnyt joukkue kohtaa torstaina Ritariareenalla sarjajumbo Tampereen Ilveksen.

Kerhon maalivahtivalmentaja Kari Lehtonen odottelee kovaa ottelua. Leke muistuttaa, että sarjataulukon tyvipäähän juuttunut joukkue on vaarallinen vastustaja.

– Pelicansin tavoin Ilves pelaa selkä seinää vasten ja tulee taatusti kovaa höökiä. Ilves on liikkuva joukkue, jolta löytyy myös tulivoimaa. Meidän on pakko pitää kiinni ne kuuluisat haalarinnapit, jos haluamme voittaa, Lehtonen muistuttaa.

Tiistain Pelicans-kamppailussa HPK:n ote kirposi ottelun lopussa. Lehtosen mukaan Lahden ottelun tapahtumista on otettu oppia.

– Meidän pitää esittää täydet 60 minuuttia osaamista ja hallita johtoasemassa pelaaminen. Tiistainakin pelasimme hyvin, mutta sitten tuli ihmeellisiä black outeja, Lehtonen ihmettelee.

Myös Kerhon maalivahti Mika Järvinen uskoo Ilveksen tarjoavan kovan vastuksen.

– Meidän pitää venyä taas siihen parhaaseen peliimme. Olemme käyneet läpi edellistä ottelua ja tiedämme, mitä pitää parantaa, Järvinen sanoo.

HPK:n kokoonpano varmistuu vasta torstaiaamuna. Lehtosen mukaan valmentajakaksikko Ari-Pekka Selin–Pasi Arvonen saattaa keksiä joitain muutoksia ketjuihin.

– Sen verran teidän jo, että maalilla jatkaa Mika Järvinen. Loukkaantuneista Aleksi Laakso ja Jesse Saarinen puuttuvat edelleen kokonpanosta. Saarinen on ollut poissa harmittavan kauan aivotärähdyksen takia, mutta on aloittanut jo fysiikkakestävyystreenit. Toinen aivotärähdyspotilas Laakso on ollut jo mukana harjoituksissa ja on todennäköisesti jo ensi viikolla kokoonpanossa, Lehtonen arvelee.

Kerhon miehityksestä puuttuvat edelleen myös 20-vuotiaiden MM-lierillä olevat Juuso Vainio ja Robert Leino.

HPK kohtaa ennen vuodenvaihdetta Ilveksen lisäksi myös Jokerit ja Kärpät. Jokerit saapuu Rinkelinmäelle 28.12. Kärpät-ottelu on vuorossa Oulussa heti seuraavana päivänä. (HäSa)

 

 

 

Asiasanat

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic