fbpx
Uutiset

Kerho sai juonesta kiinni

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Hämeenlinnan Pallokerho heräsi viime tingassa taistelemaan loppuottelupaikasta lentopallon naisten Mestaruusliigan välierissä Oriveden Ponnistusta vastaan. Joukkue voitti lauantaina Orivedellä pelatun neljännen kampailun erin 3-0 (25-23, 25-20, 25-19).

Voitollaan Kerho siirsi otteluparin ratkaisut ainakin ensi tiistaina Hämeenlinnassa pelatavaan viidenteen välierään.

HPK:n kantti piti mainiosti lauantain tärkeässä ottelussa. Pakkovoiton edessä joukkue venyi hyvin etenkin erien loppuratkaisuissa. Hämeenlinnalaisten rynnistystä tosin helpotti OrPon koko lailla kohmeinen esitys katkaisupelissään.

Kerho oli latautunut hyvin Oriveden reissuunsa. Kolme aiempaa ottelua joukkue esiintyi kentällä otsa rypyssä, mutta nyt iloinen ja rento meininki tahditti tietä voittoon.

-Pätimme lähteä otteluun kaikki tai ei mitään -tyylillä. Ottelu oli meille tärkeä, mutta kovat olivat paineet vastustajallakin, muistutti Kerhon yleispelaaja Pauliina Vilponen ottelun tauottua.

Vilponen oli joukkueensa ilopillereitä Orivedellä. Nuori lentopalloilija tuuletti onnistumisiaan todella riemukkaasti.

-Etenkin erin lopussa meillä oli ihan mahtava tsemppi. Aiemmissa otteluissa olemme ihan turhaan hermoilleet tärkeissä palloissa, Vilponen myönsi.

Vilponen uskoo joukueensa jatkavan vahvasti myös tiistaina Hämeenkaaressa.

-Tästä on todella hieno jatkaa. Nyt ennätämme valmistautuakin riittävästi seuraavaan peliin, Vilponen sanoi.

Virheet vähenivät

HPK onnistui koko joukkueen voimalla Orivedellä. Joukkueen venyjiin kuului jo perjantaina peliään parantanut yleispelaaja Nette Tuominen. Myös yleispelaaja Marina Skender oli vakuutava etenkin erin lopuissa.

Kerhon päävalmentaja Dirk Sauermann myhäili tyytyväisenä pelin jälkeen. Tällä mies pysyi raauhallisena kuin viilipytty, mutta sekin taisi olla osa kokeneen valmentajan juonia.

-Olen todella iloinen, ettei ottelusarja katkennut suoraan neljässä pelissä. Se kertoo osaltaan hyvistä playoff-peleistä.

-Olimme perjantain jälkeen todella kovan paikan edessä, mutta pystyimme silti venymän 3-0-voittoon, Sauermann jutteli.

Sauermannin joukkue venyi otteluparin ensimmäiseen reilun voittoon. Hänen mielestään vääntö jatkui kuitenkin tasaisena.

-Ei tilastoissa ollut tälläkään kertaa suuria eroja, Sauermann sanoi.

OrPon putki katkesi

OrPon päävalmentaja Juhani Viita arveli joukkueensa epäonnistuneen otteluun valmistautumisessa.

-Kuuden pelin voittoputki oli ilmeisesti saanut meidät kylläiseksi. Jo ensimmäisen erän lopulla oli vaikeaa, kun Kerho latoi palloja lattiaan. Koko ottelu oli sellaista puolivaloilla pelaamista, Viita arvioi.

Viidan mielestä HPK puolestaan onnistui hyvin.

-Onnittelut joukkueelle. Se ansaitsi voittonsa. Kerho oli selkä seinää vasten, mutta löysi viime hetkillä tahtotilan, jolla ylsi voittoon, Viita sanoi. (HäSa)

Menot