Uutiset

Kerho sai tappioputken katki Mikkelissä

Hämeenlinnan Pallokerho onnistui katkaisemaan neljän ottelun mittaiseksi jääkiekkoliigassa venähtäneen tappioputkensa keskiviikkona Jukurien vieraana. HPK otti sarjatulokkaalta Kalevankankaan jäähallissa voiton jatkoajalla, kun Juho Keräsen laukaus painui Sami Rajaniemen taakse siirretyn rangaistuksen aikana. Kerhon voittolukemat olivat 3–4 (1–1, 1–2, 1–0).

Kovin kaukana ei HPK:n viides peräkkäinen tappiokaan ollut, sillä joukkue nousi tasatulokseen vasta kolmannen erän lopussa ajassa 58.51, kun se haki kolmatta maaliaan kuudella kenttäpelaajalla. Kultakypärä Janne Lahti sai lopulta iskettyä kiekon maalin kulmalta Rajaniemen ohi ja nosti Kerhon jatkoajalle.

Kerhon lopun onnistumisia voi pitää ansaittuina, sillä joukkue hallitsi peliä ainakin maalivahtien torjuntojen valossa. Rajaniemi venyi kotijoukkueen maalissa kiekon eteen 36 kertaa, kun Emil Larmi selvisi 13 torjunnalla.

Vieraiden hyökkäysteho lepäsi keskiviikkona pääasiassa Niko Kapasen johtaman kolmikon varassa. Ketjun toisessa laidassa pelannut Keränen (2+1) runnoi voittomaalin lisäksi väkisin Kerhon 1–0-johtomaalin. Lisäksi Keränen syötti kolmikon toisen laitahyökkääjän Sakari Mannisen (0+2) kanssa Lahden tasoitusmaalin.

– Pelasimme mielestäni hyvin ja olimme alusta asti energisiä. Hallitsimme koko ottelun ajan kenttätapahtumia, mutta meille tehdään tällä hetkellä liian helposti maaleja omiin. Sen takia joudumme takaa-ajajaksi. Jukurit käytti tänään melkein kaikki paikkansa hyödykseen, Keränen sanoi.

2–2-tasoitus oli puolestaan sentteri Kapasen tekemä. HPK:n paras pakkipari Oskari Manninen (0+2)–Joni Tuulola (0+1) oli alustamassa kumpaankin joukkueen maalia.

Keräsen mukaan HPK painotti koko ottelun ajan, sekä erät että tauot, että sen pitää olla Jukureita vastaan kärsivällinen.

– Puhuimme, että koko ajan pitää tehdä töitä, olla aktiivinen ja jaksaa pelata meidän omalla sapluunallamme loppuun asti. Luotimme siihen, että saamme maalipaikat. Nyt se meni ihan viimeiselle minuutille, mutta sieltä paikka tuli ja teimme maalin. Meillä on nuori joukkue ja opettelemme vasta voittamaan. Juuri tällaisia pelejä siihen vaaditaan, Keränen mietti.

Keräsen mielestä ketjun onnistumisen takeena oli vahva liike.

– Olimme lisäksi vahvoja kamppailuissa. Ei se sen kummempaa vaadi. Kun ketjussa on vielä tuollaisia pelaajia kuin Mane (Manninen) ja Lalli (Kapanen), pystyvät he loihtimaan paikkoja. Jukurit on mies miestä vastaan puolustava joukkue, joten oman yksiykkösen voittaminen on tärkeää, kolmen tehopisteen mies arvioi.

Jukurit teki yhden maaleistaan ylivoimalla, kun Zach Budish ohjasi taitavasti kiekon maalin edestä ohi Emil Larmin. Kaksi kertaa kotijoukkue pääsi kuittaamaan HPK:n puolustuspelaamisen pahasta nukahduksesta. Mikkeliläisten avausmaalissa Budish voitti suoranopeudessa Petteri Nikkilän ja pelasi kiekon maalin eteen Teemu Tallbergille, jonka Henrik Forsberg oli unohtanut maalin eteen vapaaksi.

Jukureiden kolmas maali tuli pian Kerhon 2–2-tasoituksen jälkeen. Jaakko Turtiainen ei seurannut viivasta nousuun lähtenyttä Marko Kauppista ja kokenut puolustaja pääsi Turo Asplundin syötön jälkeen nokikkain Larmin kanssa eikä erehtynyt paikassaan.

– Meillä on paljon ensimmäisiä liigavuosiaan pelaavia pelaajia ja sarja on vain vauhdikkaampi kuin Mestis. Vastustaja rankaisee ankarammin virheistä, mutta oppimista tämä vain on. Pelien kautta, treeneissä opettelemalla, videoita katsomalla ja keskenään juttelemalla pelikin tiivistyy, Keränen uskoi.

Pitkästä aikaa voittaminenkin oli Kerholle tietenkin tärkeä juttu.

– Kyllä se oli tärkeä voitto. Vaikeudet tuovat ylimääräistä puristusta ja saavat väkisinkin miettimään, että teemmekö yhdessä oikeita asioita. On tärkeää, ettei pitkiä putkia tule. Olemme kuitenkin pelanneet hyvin, mutta emme ole saaneet tehtyä maaleja ja toisaalta olemme päästäneet mielestäni vähän helppoja joka pelissä, laitahyökkääjä päätti. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic