fbpx
Uutiset

Kerho sai viisi pelaajaa maajoukkueryhmään

HPK-naisilla on hyvä edustus päävalmentaja Tapio Kangasniemen maajoukkueryhmässä, jonka kauden 2016 päätavoitteena ovat EM-karsinnat syyskuussa. Kerhosta 26 pelaajan rinkiin valittiin passari Katja Kylmäaho, laitapelaaja Piia Korhonen, keskipelaajat Karoliina Friberg ja Michaela Madsen ja libero Saana Koljonen.

Ryhmässä vain neljä pelaajaa on syntynyt 1980-luvulla (Kaisa Jokinen, Eeva Puukka, Heidi Rovanperä ja Saana Koljonen) ja ensimmäistä kertaa siinä nähdään myös 2000-luvulla syntynyt pelaaja, kun Kangasaniemi valitsin mukaan JyväsLentiksen-Kuortaneen Suvi Kokkosen.

Ryhmään valituista pelaajista yhdeksällä ei ole vielä tilillään naisten maaotteluita.

Valmentaja Kangasniemi näkee joukkueen nuoruuden haasteena sekä vahvuutena ja odottaa seuraavan askeleen olevan EM-lopputurnaukseen selviytymisen.

– Mielenkiintoinen tilanne, sillä joukkueen ikärakenne alkaa vasta lähestyä huippuvuosia kulmapelaajien osalta. Samalla tiedän, että nuoret listalla olevat ovat motivoituneita ja valmiita tekemään töitä pitkällä aikajänteellä. Hieno ja samalla haasteellinen tilanne siis valmentajan näkökulmasta.

– Seuraava steppi olisi otettava ja se on Euroopan 12 joukkoon tien raivaaminen. Se vaatii edelleen raakaa työntekoa ja selkeitä, lentopallon ehdoilla, tehtyjä valintoja, sanoo Kangasniemi.

Asiasanat

Menot