fbpx
Uutiset

Kerho selätti jännityksen ja Kärpät välieräavauksessa - HPK - Kärpät 5-0

Hämeenlinnan Pallokerhon naisjoukkue kukisti alkujännityksen ja lopulta selkeästi myös Oulun Kärpät välieräavauksessa.

HPK niittasi vahvan kolmannen erän ansiosta tulostaululle lukemat 5-0 (0-0, 1-0, 4-0). HPK johtaa välieräsarjaa voitoin 1-0. Finaaliin pääsyyn vaaditaan kolme voittoa. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi lauantaina Oulussa ja sunnuntaina taas Hämeenlinnassa.

Kahden edelliskauden pronssijoukkue HPK hakee historiansa ensimmäistä finaalipaikkaa. Se saattoi osaltaan hiukan vaikuttaa tuloksen hakuun.

– Jännittynyttä pelaamista ensimmäisessä erässä ja pitkälti myös toisessa erässä. Pelimme oli soosaamista eli sähläämistä, sanoi HPK:n päävalmentaja Jarkko Julkunen.

Airaksinen torjui urakkatahtiin
Julkunen varmasti tulkitsi oikein pelin kulun, mutta mitään erityistä hätää Kerholla ei todellakaan ollut. Kärppien maalivahti Susanna Airaksinen oli pääsyllinen siihen, että peli ratkesi vasta kolmannessa erässä. Airaksinen venyi ottelussa yhteensä 48 torjuntaan.

Riikka Noronen (1+1) avasi Kerhon maalihanat toisen erän alussa, kun hän hyödynsi Airaksisen eteensä torjuman paluukiekon.

Eveliina Similä (2+1) karkasi läpiajoon päätöserässä. Similä oli ensin laukovinaan, mutta harhauttikin hienosti Airaksisen ja laittoi kiekon jäätä pitkin sisään.

Hiukan yli minuutti myöhemmin Kerhon kakkosketju (Elisa Rytkönen, Similä, Venla Hovi) iski toistamiseen. Hovi (1+1) oli terävänä aloituskiekon jälkeen ja teki osuman.

HPK:n ykkösketju Annina Rajahuhta (1+1), Noronen ja Anne Tuomanen (0+1) teki koulumaalin kolmannen erän puolivälissä. Rajahuhta tälläsi keskeltä yläkulmaan kulmasta tulleen syötön jälkeen.

Similä oli tehokas
HPK:n ottelun tehopelaaja Similä teki viidennen osuman osumalla kiekkoon ilmasta Rytkösen (0+2) ja Hovin esityöstä.
HPK:n kolmosketjuna hyökkäsivät Susanna Niemelä, Nora Liikanen ja Sanna Lankosaari. Maalivahti Maija Hassinen otti nollapelin 17 torjunnalla.

Kerhon pakeista Mira Huhta (0+1) oli näkyvin, mutta Tea Villilä, Katja Nurmesniemi, Jutta Stoltenberg, Janna Jokinen ja Ella Pietikäinen täyttivät myös paikkansa.

– Ihan ok, että lopussa heräsimme. Pelissämme on vielä paljon parannettavaa. Toisaalta vastustajallakaan ei oikein ollut kunnon paikkoja, Julkunen sanoi.

Kerhon nelosketju Hanna Honkonen, Fanny Jalonen ja Salla Rantanen pelasi vain pari vaihtoa, jotta muiden ketjujen rytmitys säilyi hyvänä.

Kärpät haastoi päätöserään asti
Kärppien päävalmentaja Seppo Karjalainen oli suhteellisen tyytyväinen siitä, että hänen joukkueensa sai pidettyä pelin pitkään tasaisena.

– Lähes kaksi ja puoli erää haastoimme hyvin ja olimme pelissä mukana. Peli ratkesi vasta lopussa. Olemme ajatelleet tämän sarjana, joten meillä ei ole vielä mitään hätää. Lähdemme lauantain kotipeliin hyvillä mielin, sanoi Karjalainen.

Kärppien ykköstähti Anne Helin jätti torstaisen koitoksen väliin.

– Helinillä on pieni vamma, mutta hän pelaa lauantain kotipelissä, Karjalainen ennakoi. (HäSa)

Menot