Uutiset

Kerho taipui liigassakin

HPK:n lentopallonaisten viikon toinenkaan yritys salolaisen LP Viestin kaatamisessa ei onnistunut. Kerhon Suomen cupin finaalissa sunnuntaina kaatanut Viesti oli torstaina Elenia-areenassa parempi erin 3–1 (25–14, 25–13, 14–25, 25–16).

Torstain ottelussa nähtiin neljä epätasaista erää. Salo hallitsi kahta ensimmäistä, mutta HPK vei kolmannen yhtä selvästi. Neljännessä erässä Salo ei antanut HPK:lle enää mahdollisuuksia yllätykseen. Ottelun ikävin tilanne nähtiin neljännessä erässä, kun Viesti johti 18–11. Joukkueen yleispelaaja Noora Kosonen loukkasi polvensa pahan näköisesti.

– Vuosien varrella on nähty paljon loukkaantumisepäilyjä ja aika vakaviakin sellaisia, mutta asioiden edelle ei kannata mennä. Rosterimme on totta kai aika ohkainen, jos Kosonen on loppukauden pois. Silloin tilanne pitää miettiä täysin uusiksi. Meillä on Mestareiden liigaakin kolme peliä tähteenä ja runkosarjaa pelaamatta aika paljon. Siinä tapauksessa olemme isojen muutoksien edessä, Viestin valmentaja Kari Raatikainen sanoi.

HPK:n päävalmentajalla Bruno Napolitanon mielessä oli pelin jälkeen ainoastaan Kososen kohtalo.

– Pelistä ei ole sanottavaa. Loukkaantuminen vaikutti pahalta ja se on pelaajan ja Salon kannalta todella ikävä asia, Napolitano mietti.

Friberg harmitteli virheitä

HPK:n keskipelaajana virheettömästi pelannut Karoliina Friberg harmitteli joukkueen tekemiä virheitä.

– Ihan ensimmäinen pallo sujui meiltä hyvin, mutta sen jälkeen meillä ei enää noussut ja tyhmiä virheitä tuli paljon, Friberg mietti.

Kerhon kolmannen erän alku oli vahva. Michaela Madsen pysyi pitkään syöttöruudussa ja Kerho karkasi ratkaisevasti 10–0-johtoon.

– Michaelan syöttöputki oli todella hyvä. Pirityimme joukkueenakin pitkällä erätauolla, mutta sitten helpot virheet tulivat peliin takaisin, Friberg arvioi.

Napolitano vaihtoi kolmanteen erään keskipelaajien Fribergin ja Madsenin paikkoja. Se sekoitti erän verran salolaisten pasmoja, sillä HPK otti kolmannen erän aikana kuusi torjuntaa, kun kolmen muun erän aikana se sai torpattua salolaiset yhteensä neljä kertaa.

Hänen mukaansa virheiden määrä on yläpäästä kiinni.

– Ajatus pitää pystyä pitämään pelissä koko ottelun ajan. Siitä se on kiinni.

Seuraavaksi Rovaniemelle

HPK:n pelit jatkuvat reilun viikon kuluttua Mestaruusliigan tasauskierroksen otteluilla. Kerho pelaa sekä koti- että vierasottelunsa Rovaniemellä Woman Volleyta vastaan. Woman Volley voitti Kerhon juuri ennen joulua Elenia-areenassa.

– Meillä on aika paljon kalavelkoja maksettavana. Ne maksetaan voittamalla kaksi kertaa. Voitot tulevat pelaamalla rohkeaa oma peliä. Omaan tekemiseen pitää uskoa, Friberg muistutti.

Friberg oli tehoillaan 11 (+11) Kerhosta toiseksi eniten pisteitä tehnyt pelaaja. Parempaan saldoon ylsi Lexi Erwin (15/+12). Koko ottelun tehopelaaja oli Viestin Anu Ennok. Ennok moukaroi HPK:n kenttään 26 (+20) pistettä, joista peräti 24 tuli hyökkäyksellä. Kertaalleen virolaispelaaja torjui HPK-hyökkäyksen ja yhden pisteen hän teki ässäsyötöllä. Vieraiden toiseksi tehokkain oli Lena Lymareva (15/+9). (HäSa)

Asiasanat