fbpx
Uutiset

Kerho taipui pronssiotteluihin

Hämeenlinnan Pallokerhon kausi lentopallon naisten Mestaruusliigassa päättyy tänä vuonna pronssiotteluihin Pihtiputaan Pislaplokia vastaan. Kerhon taisteluun himmeimmistä mitaleista pudotti Oriveden Ponnistus, joka voitti torstaina Orivedellä pelatun kuudennen välieräottelun ja eteni finaaleihin voitoin 4-2.

HPK aloittaa pronssiottelut keskiviikkona Pihtiputaalla. Pronssimitalit heltiävät kahdella voitolla. Orivesi puolestaan pelaa ensimmäisen loppuottelun Salossa LP Viestiä vastaan tiistaina. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Kerholle torstain tappio oli karvas, sillä joukkue oli venynyt hienosti kahdessa edellisessä välieräottelussa OrPoa vastaan. Kolmatta kertaa peräkkäin joukkue ei kuitenkaan onnistunut OrPoa kukistamaan.

-Tämä oli todella rikkonainen peli. Kahdessa edellisessä ottelussa pelasimme paljon vapautuneemmin ja fiilis ennen tätäkin ottelua oli erittäin hyvä. Aloitimme vielä ihan hyvin, mutta sitten alkoi ihan turha rutistaminen ja neljäs erä lässähti jo ihan täydellisesti, harmitteli Kerhon kapteeni Noora Lainesalo.

OrPo pelasi fanaattisen kotiyleisönsä edessä hyvän ottelun. Etenkin torjunta oli tällä kertaa kunnossa ja hyökkäykset toimivat tehokaasti.

-OrPo pelasi rohkeasti ja me odotimme, että se tekee meille pisteitä, Lainesalo myönsi.

OrPon kapteni Jenni Petäjäjärvi tuuletti villisti makean voiton varmistutua. Kokenut passari arvioi koko OrPon kokoonpanon onnistuneen tärkeässä ottelussa.

-Onnistuimme oikeastaan pelin kaikilla alueilla. Vain kolmannessa erässä kaaduimme omiin virheisiimme, Petäjäjärvi jutteli.

Nzenwa ja Skeder ?pysyivät kurissa

HPK ei saanut peliään rullaamaan kuin ajoittain torstain kamppailussa. Tiistain Hämeenkaaren ottelussa joukkueen keskipelaaja Queen Nzenwa hyökkäsi tehokkaasti, mutta nyt OrPo sai yhdysvaltalaisen hyvin kuriin.

Kerhon tehokkain oli yleispelaaja Marina Skender (19/+5 pistettä), mutta hänenkin hyökkäyksensä kilpistyivät tällä kertaa liian usein OrPon torjuntaan.

HPK:n pävalmentaja Dirk Sauermann ei selitellyt tappiota.

-Ensimmäisen erän alku oli hyvää peliä, mutta sitten menetimme kontrollin ja annoimme erän helposti vastustajalle, vaikka johdimme vielä lopussakin 16-13. Myös toisen erän OrPo vei aika helposti.

-Kolmannessa erässä saimme pelimme kulkemaan, sillä OrPolla oli vaikeaa katkaista ottelu kahden voittoerän jälkeen. Neljännessä erässä menomme ei enää sitten riittänytkään, Sauermann huokaili.

Kerho ei ollut torstaina aivan parhaassa iskussaan. Muun muassa edellisessä ottelussa hyvin pelannut Nette Tuominen pelasi flunssaisena.

-Meillä oli neljä pelaajaa hieman sairaana ja se oli tällä kertaa liikaa, Sauermann totesi.

Viita kehui ?omiaan

OrPon päävalmentaja Juhani Viita sai pelaajistaan paljon irti. Ottelun tauottua hän kuitenkin korosti, että voittoon tarvittavat avaimet sorvasi joukkue itse tiistain Hämeenkaaren ottelun jälkeen.

-OrPo haki voittovireen joukkueen sisältä. Seitsemän ässää syöttäneen Jenni Petäjäjärven ja vastaanotoissaan onnistuneen Merja Korhosen johdolla venyimme hyvään ottelun, Viita myhäili.

Viita piti HPK:n ja OrPon ottelusarjaa hyvänä peeärränä naislentopallolle.

-HPK:n nuori joukkue haastoi meidät erittäin hyvin. Joukkue ansaitsee siitä hatunnoston, Viita sanoi. (HäSa)

Menot