Uutiset

Kerho taipui Sibirille

HPK avasi harjoituspelien sarjansa Kultakeskus-turnauksessa tappiolla venäläistä Sibiriä vastaan. Voittolaukauksiin asti venyneessä kamppailussa viime kauden KHL:ssa 12. sijoittunut joukkue oli parempi 2–1-lukemin. Ratkaisevan maalin rankkareita varten maalin vaihdetun Frans Tuohimaan selän taakse laukoi Aleksei Kopeikin.

Kerho peluutti ottelussa tasaisesti neljää kentällistä, joista jokainen ansaitsee puhtaat paperit. Myös maalissa varsinaisen peliajan urakoinut Timo Niemi onnistui. Hän ei voinut Sibirin Ivan Glazkovin hurjalle siniviivakudille yhtään mitään.

HPK hallitsi etenkin ottelun kahta ensimmäistä erää. Tuomas Vänttinen karvasi ensimmäisen erän puolivälissä kiekon Sibir-pakilta, käytti laatan Teemu Rautiaisella ja lirutti sen jälkeen kiekon Sibir-vahti Julius Hudacekin selän taakse.

Kerho pääsi ottelussa pelamaan neljästi ylivoimaa, mutta tehot jäivät vielä puuttumaan. Vastaavasti kurinalainen pelaaminen ei tuottanut kotijoukkueelle yhtään rangaistusta koko ottelussa.

Vihko palasi

Kaudella 2009-10 hopeaa HPK-paikassa juhlinut ja sen jälkeen kolme kautta Elitserienin Luulajassa kiekkoillut Joonas Vihko palasi täksi kaudeksi tuttuihin ympyröihin.

– Hienot fiiliksethän tässä on. Ensimmäinen peli ei ole koskaan helppo etenkään tällaista huippujengiä vastaan, jutteli Vihko pelin jälkeen.

Nopea laituri pelasi Ville Viitaluoman johtamassa ykkösketjussa, jossa toisessa laidassa pelasi Jere Sallinen.

– Kyllähän se aika hakemista on vielä. Meidän kentällä, niin kuin koko joukkueella, oli kuitenkin hyviä aihioita, mistä voimme lähteä rakentamaan tätä hommaa. Huomenna ollaan taas varmaankin tämän pelin analysoinnin jälkeen parempia.

Vihkolle Viitaluoma oli jo edelliseltä HPK-visiitiltä tuttu pelikaveri, mutta Jere Sallinen oli uusi tuttavuus.

– Jere on huippuluokan äijä. Hän on iso pelaaja, joka pystyy suojaamaan hyvin kiekkoa. Hän on eri tyyppinen kuin minä ja Vili. Sallinen pystyy tekemään hyvin meille ja samalla itselleen tilaa. Vili on kiekon käsittelijä, joka näkee pelin hyvin. Itse yritän polkea sen minkä ehdin ja hakeutua hyvillä maalintekopaikoille, analysoi Vihko ketjunsa roolitusta.

Rautio tyytyväisenä

HPK:n tuore päävalmentaja Kai Rautio oli pääosin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Se mitä pelaajilta pyysimme tänään toteutui suurimmaksi osaksi. Me jaksoimme jauhaa 60 minuuttia. Se vaatii pelaajilta paljon. Pojat pelasivat tänään hyvin, kehui Rautio suojattejaan.

– Yritimme hyökätä ennakkoluulottoman rohkeasti. Siinä onnistuimme tänään hyvin. Kolmannen erän puolivälin jälkeen meille tuli pieni lamavaihe, kertasi Rautio pelin viimeistä kymmenminuuttista, jolloin Sibir painoi peliä rajusti HPK:n päähän.

Turnauksen muissa otteluissa SKA Pietari murskasi Ilveksen 8–0 ja Lahdessa Pelicans kaatoi SaiPan 6–4. Perjantaina Rinkelinmäellä klo 15 SaiPa kohtaa SKA Pietarin ja HPK iltapelissä klo 19 SaiPan. Sibir matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.5.2020