Uutiset

Kerho taisteli voittoon Ässien kotikaukalossa

HPK palasi maajoukkuetauolta pirteästi ja venytti voittoputkensa jo kolmen ottelun mittaiseksi, kun ritaripaidat kävivät hakemassa arvokkaan vierasvoiton Porista lukemin 2-1 (2-1, 0-0, 0-0 ). Ottelun alku lupasi maali-iloittelua, mutta avauserän jälkeen lisäosumia ei kummassakaan päässä nähty. Vauhdikkaan ottelun ratkaisuksi nousi HPK:n tiivis ja uhrautuva puolustuspelaaminen. SM-liigan heikoimman vierassaldon omaavat hämeenlinnalaiset kestivät Ässien lopun rynnistyksen maalivahti Mika Järvisen johdolla.

-Ässät oli niskan päällä ensimmäisen ja kolmannen erän. Varsinkin viimeinen erä oli selviytymistaistelua, mutta loistavan maalivahdin avulla saimme pisteet kohtiin. Olimme onnekkaampia, kiitteli HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen.

Kauden ensimmäinen

HPK:n riveissä luisteli lähes neljän kuukauden tauon jälkeen Marek Zagrapan. Loukkaantumisista kärsineen slovakkitaiturin kausi on ollut vaikea, sillä ennakkoon HPK:n ykköshyökkääjäksi hankittu slovakialainen pelasi vasta kauden 13. ottelunsa.

-Todella hieno olla taas mukana joukkueen kanssa. Olen kaivannut otteluiden tunnelmaa ja joukkueen henkeä. Taistelimme todella tärkeät kolme pistettä ja jokainen teki lopussa kaikkensa. Ässät on sarjan kärkijoukkueita ja Pori paha paikka pelata, joten vierasvoitto on hieno saavutus.

Zagrapan iski uransa ensimmäisen SM-liigamaalin heti ottelun avauserässä. Maalista hän saa kiittää myös patapaitojen maalivahtia Antti Raantaa, joka hutiloi hyökkääjän lyöntilaukauksen helpohkosti Ässät-maaliin.

-Ajoin kohti maalia ja kiekko tuli eteeni ja päätin laukoa. Itse maalihan oli onnekas pomppu, mutta tietysti olen tyytyväinen onnistumiseen, ottelun voittomaalin iskenyt Zagrapan pohdiskeli.

Vaikea kausi

NHL:ään ensimmäisellä kierroksella varatun Zagrapanin kausi on ollut vaikea. Mies on kärsinyt loukkaantumisista ja viettänyt aikaa kokoonpanon ulkopuolella myös terveenä. Tehopisteitä hänelle on kertynyt vasta yhden maalin ja syötön verran.

-On ollut todella vaikea vuosi, varmaan urani vaikein. Kesällä oli vielä kaikki hyvin, mutta sitten tuli loukkaantumisia. Olen joutunut olemaan paljon sivussa, mutta toivottavasti vammat ovat nyt takana. Vielä on paljon kautta jäljellä ja mahdollisuus saada positiivinen päätös kaudelle.

HPK-valmentaja Lehkonen oli tyytyväinen slovakialaisen esitykseen.

-Olen nähnyt miestä vasta muutamia viikkoja, mutta olen ollut tyytyväinen. Mies on harjoitellut hyvällä asenteella ja tänään hän pelasi hyvää kahdensuunnan peliä. Teki vielä maalinkin, joten se riittää minulle, Lehkonen kommentoi.

Zagrapanin loppukauden tavoitteet ovat selvät, sillä ritaripaidat taistelevat tiukasti viimeisestä pudotuspelipaikasta. Urheilija ei halua päättää kautta runkosarjaan, vaan on vakuuttunut, että HPK:n pelit jatkuvat myös keväällä.

-Loppukauden tavoite on ilman muuta nousta pudotuspeleihin. Tauko tuli hyvään aikaan, harjoittelimme hyvin ja olemme pelanneet viime ottelut hyvällä tasolla. Olemme oikealla radalla ja joukkueessa on hyvä henki, muistutti Zagrapan. (HäSa)

Mainos