Uutiset

Kerho teki sen jälleen

Neljäs voitto ja pisteet 11-1.

HPK:n tämän kauden tilastot Oulun Kärppiä vastaan ovat huikeat. Perjantai-illan vauhdikkaassa liigaottelussa Kerho pelasi tasapainoisesti ja ansaitsi jälleen kerran sarjapisteet oululaisilta.

Ottelun kaikki maalit tehtiin toisessa erässä. Kärppien Josef Stümpel (0+1) karvasi liki 1000 NHL-ottelun kokemuksella kiekon Arsi Piispaselta ja vapautti Kimmo Koskenkorvan (1+0) maalintekoon.

Kentän ehdoton kuningas Mathias Porseland (1+0) pääsi tuulettamaan tasoitusmaalia ylivoimalla. Tehopuolustajan tarkka laukaus upposi Kärppä-maalin yläkulmaan Marko Tuulolan (0+1) esityöstä. Porseland dominoi muutenkin peliä HPK:n puolustuksessa ja esitteli alati vaarallisen laukauksensa lisäksi loistavaa kiekon ylöstuontitaitoaan Rinkelimäen yleisölle.

Paajanen ratkaisi

Otto Paajanen oli vasta pilke isänsä silmäkulmassa, kun Stümpel tahkosi tehopisteitä jo ammattilaisjäillä. Paajanen ei tapansa mukaan kuvia kumarrellut. Kerhon voittomaali merkittiin läpi ottelun vahvasti yhdessä ketjukavereidensa Kari Sihvosen ja Jere Sallisen kanssa raataneelle nuorukaiselle.

-En oikeastaan tiedä osuiko kiekko minuun vai ei. Kapteeni Tuulola kävi puhumassa minulle maalin niin saatiin koko ketjulle pisteet, naureskeli Paajanen voittomaaliaan.

-Stümpelin palaamista ei oikeastaan tullut paljon ajateltua. Olihan se ihan hieno kokemus. Vähän pelin jälkeen katselin kaverin puumailaa, ihmetteli Paajanen.

Kärpät kehitteli kolmannessa erässä vielä kiriä, kun läpi ottelun epävarmasti viheltänyt tuomarikaksikko Timo Favorin-Petri Linqvist päätti osaltaan ratkaista ottelua. Joonas Kemppaisen Porselandiin kohdistunut taklaus tuli kieltämättä selästä, mutta viiden minuutin jäähyn arvoinen se ei missään nimessä ollut.

Kärppien päävalmentaja Hannu Aravirta pidätteli selvästi itseään pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

-Se oli varmaankin aivan ansaittu jäähy, kun tuomarit sen antaa, tyytyi kokenut valmentaja kommentoimaan tuomareiden tylyä ratkaisua.

Aravirta antoi pettymyksestään huolimatta tunnustusta kotijoukkueelle.

-Neljännen kerran tänä vuonna onnittelen HPK:n valmentajaa voitosta. Pelissä oli hyvä syke. Timppa (Lehkonen) on luonut Kerhon pelaamiseen hyvän konseptin.

Kaikki onnistuivat

Kerhon päävalmentaja Timo Lehkonen jakoi kiitosta pelaajilleen.

-Yritimme alusta asti vetää 60 minuuttia ja sitä myös saatiin lukuun ottamatta viiden minuutin paniikkijaksoa. Jokainen meidän neljästä kentästä oli tänään huikeita. Varsinkin Paajasen Oton neljännen kentän peli oli todella hyvää.

Lehkonen muisti myös 20 kertaa kiekon eteen ehtinyttä maalivahtiaan Mika Järvistä.

-Kun maalivahti päästää ottelussa vain yhden maalin, antaa se joukkueelle aina mahdollisuuden voittaa. Tästä on ihan mukavaa lähteä tauolle.

Haataja kuukauden paras pelaaja

Kärppien Juha-Pekka Haataja valittiin jääkiekon SM-liigan tammikuun parhaaksi pelaajaksi. Laitahyökkääjä keräsi tammikuussa 12+2=14 tehopistettä. Haatajan kahdeksan ottelun maaliputki katkesi kuitenkin perjantai-iltana Hämeenlinnassa.

Haatajan kovimmat haastajat olivat JYPin maalivahti Riku Helenius ja Pelicansin hyökkääjä Justin Hodgman.

Haataja palkitaan lauantaina ennen Kärpät-SaiPa-ottelua. (HäSa)

Mainos