Uutiset

Kerho tylsytti KalPan

32 sekuntia jatkoaikaa ja pam.

Eero Somervuoren raudanluja lyöntilaukaus ratkaisi HPK:lle voiton KalPa:sta perjantai-illan liigakamppailussa. Tehot 2+1 kirjauttanut ykkösketjun laituri pääsi ylivoimalla laukomaan ottelun voittomaalin Craig Schiran syötöstä.

KalPan 21-vuotias tulokasmaalivahti Samu Perhonen (19 torjuntaa) piti maalinsa puhtaana yhteensä 76.29 minuuttia ennen kuin hänen selkänsä taakse kilahti ensimmäisen kerran kiekko Liigassa. HPK:n Juha Koivisto sai vihdoin palkinnon hurjasta työmäärästään. Hänen kauden avausmaalinsa syntyi pienestä kulmasta Tuomas Vänttisen ja Ville Järveläisen esityöstä.

– Hyvät on fiilikset, kun sain vihdoin pään auki. Pääsimme ylivoiman häntää pelaamaan ja jo ennen maalia meillä oli muutama paikka. Kiekko sattui kimpoamaan veskarin patjoista minulle. Sain laittaa kiekon tyhjiin suhteellisen pienestä kulmasta, kertasi Koivisto osumaansa.

Jännäksi meni

Toisen erän jälkeen HPK johti kamppailua jo turvallisen tuntuisesti Somervuoren ja Marek Viedenskyn iskettyä kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle. Molemmat maalit syntyivät Koiviston avausmaalin tapaan maalin edestäKerho kuitenkin menetti vähitellen otettaan peliin. Muutaman turhan jäähyn ja oman alueen kiekon menetysten seurauksena KalPa tasoitti kamppailun ja vei sen jatkoajalle.

– Meillä oli hyvät asetelmat lähteä kolmanteen erään. Paljon on parannettavaa johtoasemassa pelaamisessa. Meidän olisi pitänyt klaarata peli jo varsinaisella peliajalla. Vähän siinä oli omaa huolimattomuutta. Annoimme KalPalle turhan paljon paikkoja, joista he rokottivat, kertasi Koivisto.

Jälleen kerran hurjan työmäärän jäällä tehneelle Koivistolle olisi tietenkin kelvannut ottelusta myös täydet sarjapisteet.

– Vähän harmittaa se, että olisimme voineet saada vielä pisteen enemmänkin. Tärkeä lisäpiste meille tuli kuitenkin jatkoajalta. Kummasti sitä saa itseluottamusta onnistumisista. Huomenna haemme Tampereelta kolme pistettä, lupasi Koivisto ennakoiden Kerhon lauantaista liigakamppailua.

Arvosella ristiriitaiset mietteet

HPK:n päävalmentaja oli sarjapisteisiin tyytyväinen, mutta löysi myös parannettavaa joukkueensa pelaamisesta.

– Hieman on kaksijakoiset tunnelmat. Me olimme välillä purjeissa hyvin pelannutta KalPaa vastaan. Meiltä loppui johtoasemassa liike ja pelaamisemme meni roiskimiseksi. Meillä on vielä paljon oppimista johtoasemassa pelaamisessa.

– Tuollaista johtoa ei vaan saisi hukata. Kahteen sarjapisteeseen olen kuitenkin tyytyväinen, jutteli Arvonen.

KalPa:n päävalmentaja Pekka Virta antoi täyden tunnustuksen Kerholle. Hän kritisoi hieman ottelun tuomaritoimintaa, mutta ei kuitenkaan lähtenyt hakemaan siitä selitystä joukkueensa tappioon.

– Joukkueeni pelaaminen oli tänään enemmän innokasta kuin älykästä. Päästä päähän mentiin tänään kaukalossa lujaa. HPK on erittäin hyvä joukkue ja ansaitsi tänään voiton, kehui Virta kotijoukkuetta. (HäSa)

Asiasanat

Menot