fbpx
Uutiset

Kerho yrittää kääntää kurssiaan

Hämeenlinnan Pallokerholla on perjantaina tärkeä kotiottelu jääkiekon Liigassa. Neljän ottelun tappioputkessa sukeltava joukkue kohtaa kauden vahvasti aloittaneen Tampereen Ilveksen.

Kerhon peliä on leimannut jo reilun viikon ajan tehottomuus. Neljässä viimeisessä ottelussaan joukkue on onnistunut maalinteossa vain kerran per ottelu.

Myös joukkueen kulisseissa kuhisee, sillä Kerhon kapteenina tiistain Porin ottelussa Ässiä vastaan luisteli Antti Aarnio.

Virallisesti HPK sivusi asiaa perjantain ottelua edeltävässä media-tilaisuudessa. Tuolloinkin kovin niukkasanaisesti ja vain lisäämällä huhumyllyyn entistä enemmän kierroksia.

– HPK:n liigajoukkueen kapteeni on tällä hetkellä koko joukkueen ja kapteeniston yhteisellä päätöksellä Antti Aarnio. Tällä hetkellä kukaan ei ole kuitenkaan lähdössä pois joukkueesta. HPK ei muuten ota tällä hetkellä kantaa joukkueen sisäisiin asioihin. Joukkue selvittää asioita keskuudessaan, ja HPK tiedottaa niistä asioiden selkiydyttyä, sanoi HPK:n markkinointi- ja viestintäkoordinaattori Kati Savolainen.

HPK:n ja Ilveksen perjantaisesta ottelusta on luvassa todennäköisesti hyvien maalivahtien taistelu. Kerhon molemmat veskarit Juuse Saros ja Frans Tuohimaa ovat aloittaneet kauden hyvin, samoin kuin Ilveksen kaksikko Ville Kolppanen ja Juha Järvenpää.

Kerhon maalivahtivalmentajalle Kari Lehtoselle Saroksen ja Tuohimaan hyvät esitykset eivät ole yllätys.

– Olemme yltäneet tavoitteisiin, jotka sovimme alkukaudesta. Totta kai joitakin juttuja on vielä parannettavakin, mutta ne ovat hyvin pieniä asioita. Uuden joukkueen sisään ajaminen ei tapahdu milloinkaan yhdessä yössä, Lehtonen pohtii.

Kolppanen on yllättänyt

Lehtonen on seurannut mielenkiinnolla myös Ilveksen maalivahtipeliä.

– Villeä (Kolppanen) en olisi kyllä alkukaudesta veikannut top-vitoseen enkä kymppiinkään. Yllätys on ollut se, että kaveri on vetänyt koko alkukauden hyvällä tasolla. Järvenpää puolestaan on minulle tuttu kaveri Ässien vuosiltani, ja hän oli hyvä jo tuolloin. Kaveri vetäisi ensimmäisenä kautenaan edustuksessa kahdeksan peliä ja voitti ne kaikki, Lehtonen muistelee.

Lehtonen myöntää, että kahden hyvän maalivahdin peluuttaminen on haasteellista.

– Keskustelemme peluuttamisesta aina koko valmennusjohdon kesken. Pyrimme pitämään tietenkin molemmat miehet mahdollisimman hyvässä vireessä, Lehtonen sanoo.

Torstain media-tilaisuudessa Kerhon pelaajia edustanut Frans Tuohimaa on viihtynyt hyvin Hämeenlinnassa. Myös valmentaja Lehtosen opit menevät hyvin perille.

– Hän on tuonut uutta ideologiaa peliini. Pyrin pitämään pelini mahdollisimman yksinkertaisena, enkä yritä enää ylipelata tilanteita, Tuohimaa kuvailee.

Kerhon veskariosasto osaa antaa vinkkejä myös kenttäpelaajille. Valmentaja Lehtosella on pelaajille oma tippilistakin.

– Juttelen aika usein pelaajien kanssa maalinteosta. Pelaajien pitäisi laukoa rohkeammin ja yrittää yksinkertaistaa peliä. Usein maalinteko alkaa nimittäin pakkien vedoista, jonka jälkeen pitää saada veskari pois mukavuusalueelta, Lehtonen neuvoo. (HäSa)

Asiasanat

Menot