Uutiset

Kerholla karu kotiavaus

Ei mennyt HPK:n kotiavaus jääkiekkoliigassa niin kuin piti.
 
Kerho ja Ilves tahkosivat kaksi erää tasaisesti, mutta kolmannessa erässä Ilves karkasi. Se teki nopeaan tahtiin kaksi maalia, eikä HPK siitä enää toipunut. Lopussa tamperelaisvieraat kaunistelivat loppunumeroiksi 5–1 (1–1, 0–0, 4–0).
 
Ilveksen tehopelaaja oli hämeenlinnalaisille kovin tuttu nuori mies. Viime kauden jälkeen kasvattajaseurastaan Tampereelle vaihtanut Teemu Rautiainen oli tekemässä esityötä sekä kahteen Jarkko Näppilän maaliin että Antti Tyrväisen tekemään kolmatta maalia. Rautiainen on aloittanut kauden Ilveksessä mainiosti. Hän on kerännyt kahdessa ottelussa neljä syöttöpistettä.
 
– Eilen oli tiukka peli ja tänään otimme kolme pistettä. Kopissa on hyvä kemia ja fiilis. Tiistaina jatkamme hallitsevaa mestaria vastaan ja lyömme taas kaiken likoon, Rautiainen lupasi.
22-vuotias laitahyökkääjä nautti vanhassa kotihallissa pelaamisesta.
 
– Olen pelannut täällä kauan ja sain heti onnistumisia. Peli oli erityisempi kuin muut, tehomies sanoi.
 
Hän myönsi, että vanhaa seuraa vastaan oli näytönhaluja.
 
– Totta kai. HPK on vanha kotiseura, josta olen nyt vaihtanut maisemaa. Se toi peliin ekstralatausta, Rautiainen sanoi.

Paajasella ikävämpää

Rautiaisen kanssa monet vuodet samassa ketjussa HPK:n junioriputkessa ja liigajoukkueessakin pelannut Otto Paajanen joutui seuraamaan sivusta, kun vanha ketjukaveri onnistui.
 
– Ensimmäinen ja toinen erä olivat meiltä ihan ok-peliä ja tasaista vääntöä. Varsinkin toisessa erässä meillä oli saumat mennä johtoon ja laittaa naula arkkuun. Emme kuitenkaan siihen pystyneet. Ehkä Ilves oli kärsivällisempi. Lopussa otimme riskiä ja peli repesi. Joskus käy näin, mutta tästä pitää ottaa opiksi, Paajanen kertasi.
 
HPK:n tasoitusmaalin avauserässä tehnyt Eero Somervuori sai ottelun lopussa 5+20 minuuttia selästä taklaamisesta. Lisäksi Craig Schira sai kymmenen minuutin käytösrangaistuksen ja muutenkin HPK istui lopussa jäähyaitiossa ihan liikaa.
 
– Pelissä on tunteet kuumana, mutta en nähnyt itse yhtään tilannetta kunnolla. Pää pitäisi kuitenkin pitää kylmänä, ettei ketään satu.
 
Paajasen mukaan HPK:n peli ei vielä pysy riittävän hyvällä tasolla koko pelin aikaa.
 
– Peli on ajoittain hyvää, mutta ajoittain tosi huonoa. Emme ole pystyneet hyvään 60 minuuttiin. Jos siinä onnistumme, ei meillä ole mitään hätää ja saamme voittojakin. Nyt peli on mennyt liiaksi vuoristorataa. Tämä ei vielä riitä, mutta onneksi on vasta syyskuu, Paajanen muistutti.

Arvonen pahoitteli loppua

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen harmitteli joukkueen tehottomuutta ylivoimalla, eikä suvainnut lopun tapahtumia.
 
– Minua harmittaa ihan suunnattomasti lopun sähläily ja hermokontrollin pitäminen. Se oli tänään anteeksiantamatonta. Otan sen oman piikkiini ja se ei varmasti toistu, Arvonen lupasi. (HäSa)
 

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic