Uutiset

Kerholla on edessään loppurutistus runkosarjassa

Hämeenlinnan Pallokerhon kannattajilla riittää jännitettävää SM-liigan runkosarjan loppuun saakka. Kaksi kierrosta ennen playoff-pelien alkua Kerho on 94 pisteellään sarjataulukossa kuudentena, eli kiinni suorassa puolivälieräpaikassa. HPK on tasapisteissä viidentenä olevan KalPan kanssa, ja eroa neljäntenä olevaan Ässiin on viisi pistettä. Seitsemäntenä oleva Kärpät on puolestaan viisi pinnaa Kerhon takana.

HPK tarvitsee siis suoraan pudotuspelipaikkaan vähintään kaksi pistettä. Pistepussiaan Kerho pääsee lihottamaan vielä lauantain kotiottelussaan Lukkoa vastaan ja runkosarjan päättävässä tiistain kamppailussa Jokereiden kotiareenalla. Jos tavoite ei onnistu, aloittaa joukkue pudotuspelit villi kortti -kierroksella.

Lauantain Ritariareenan ottelussa riittää panosta myös Lukolla. Sarjassa kymmenentenä keikkuva raumalaisjoukkue tarvitsisi vielä yhden voiton varmistaakseen pääsynsä ”säälipleijareihin”.

– Nyt pitää keskittyä vain pelaamiseen, sillä pelit jatkuvat joka tapauksessa runkosarjan jälkeen. Tilannehan on upea, sillä kaikki on nyt omissa käsissä. Jos pysymme kuuden sakissa, saisimme vielä viikon tauon ennen pudotuspelein alkua, pohtii HPK:n kapteeni Ville Viitaluoma.

Kerho palasi neljän tappion jälkeen voittojen tielle torstaina Turussa. 4–0-voitto Tepsistä löi sopivat alkutahdit lauantain Lukko-peliin.

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Saimme omilla hyvillä ajatuksilla aikaan ryhtiliikkeen ja pääsimme takaisin kartalle. Teimme taas oikeita asioita ja saimme ansaitun voiton, Selin muistelee.

Myös kippari Viitaluoma aisti Turun ottelussa tekemisen meininkiä.

– Kaikilla oli hyvä fiilis. Oli kiva katsoa, kun jätkät laittoivat itsensä oikeasti likoon, Viitaluoma kuvailee.

Lukko-ottelusta on kuitenkin luvassa pykälää kovempi koitos.

– Vastassa on ärsytetty vastustaja. Pelkillä fiiliksillähän ei enää mennä, vaan taas on puettava uudelleen ylle haalarit, Selin suunnittelee.

HPK:n kokoonpano tarkentuu vasta lauantaiaamuna. Päävalmentaja Selinin mukaan pakkiparit kuitenkin säilyvät samoina kuin TPS-ottelussa. Seliniä lämmitti varsinkin kaksikon Aleksi Laakso–Ville-Veikko Eerola esitys.

– Kokoonpano voi jatkossa elää, sillä A-nuorten liigajoukkue aloittaa puolivälierät sunnuntaina. Lähtökohta meillä on tietenkin, että menemme liigajoukkue edellä, Selin sanoo.

Kerhon A-nuoret…JYPiä vastaan

HPK:n A-juniorit kohtaavat nuorten liigan puolivälierissä JYPin. Runkosarjan voittajan vastustaja selvisi vasta perjantain villi kortti -kierroksen kolmansissa otteluissa.

Joukkueet ovat ensimmäisen kerran vastakkain sunnuntaina Ritariareenassa kello 16. Jyväskylässä pelataan tiistaina, ja ensimmäisen kerran ottelupari saattaa olla katkolla Hämeenlinnassa torstaina. Tarvittaessa pelejä jatketaan ensi lauantaina Jyväskylässä ja sunnuntaina Hämeenlinnassa.

Kerhon päävalmentaja Olli Salo odottelee kovia pudotuspelejä.

– Meillä oli jo runkosarjassa tasaisia pelejä, mutta uskon meidän menestyvän, jos vain uskallamme olla riittävän rohkeita. Onneksi meillä on terveystilannekin ihan hyvä, eli saamme kokoon vahvan joukkueen. Ainoastaan Henry Roihu on sivussa sekä pelikieltojaan kärsivät Joel Salo ja Eetu-Ville Arkiomaa puuttuvat kokoonpanosta. Arkiomaa puuttuu vielä toisestakin puolivälieräottelusta, Salo kertoo.

Salo uskoo saavansa playoff-peleihin vahvistuksia myös Kerhon edustusjoukkueesta. Liigamiesten varassa joukkueen taktiikka ei kuitenkaan ole.

– Totta kai jokainen valmentaja ottaisi vastaan liigapelaajia, mutta ei heidän varaansa voi liikaa luottaa. Jos hei kaikki tulisivat, se tietäisi myös sitä, että vuonna 1992 syntyneitä putoaisi porukasta. Se olisi väärin, sillä hehän sen menestyksen runkosarjassa loivat, Salo muistuttaa. (HäSa)

Asiasanat