Uutiset

Kerholla on kasvojen pesun paikka

HPK:n laitahyökkääjä Marko Luomala saa perjantaina Lahden Pelicansia vastaan täyteen 500 liigaottelua. Täksi kaudeksi Kerhoon siirtynyt Luomala myöntää, että joukkueella on rutkasti parannettavaa sysimustan tiistaina KalPa-ottelun jälkeen.

-Meillä on Pelicansia vastaan kasvojen pesun paikka. Viimeksi lukemat olivat rumat, kun kahdeksan meni omiin. Pari päivää on saanut kulkea korvat luimussa, mutta onneksi perjantaina on taas mahdollisuus, Luomala sanoi.

HPK:n valmentajan Pasi Arvosen mielestä lahtelaisvieraat eivät keiku turhaan SM-liigan kärkipäässä.

-Pelicansin ylivoimapelaaminen on ollut viime peleissä murhaavaa. Vanha klisee on, että jäähyboksista pitää pysyä poissa. Se on iso lääke perjantaina. Emme olleet KalPaakaan vastaan viidellä viittä vastaan hirveästi jaloissa, mutta neljä ylivoimamaalia oli aika kova niitti, Arvonen sanoi.

Luomala on pelannut kaksi ottelua samassa ketjussa kerhon slovakkien Milan Kytnarin ja Marek Zagrapanin kanssa.

-Lauantaina saimme tehtyä maalin, mutta viimeksi oli aika vaikeaa. Jäähyt sekottivat pelirytmiä. Toivottavasti peli rullaa. Meillä on ollut hyviä pätkiäkin, Luomala sanoi.

Kari Sihvonen loukkasi kättään KalPa-ottelun nahinassaan Ryan Glennin kanssa ja on pois kokoonpanosta. Kerho pelaa perjantaina 11 hyökkääjällä ja seitsemällä puolustajalla. Esa Lehikoinen tulee pelaavaan kokoonpanoon. Mikko Tolvanen on Kerhon maalissa.

HPK:n A-nuoret aloittavat oman välieräsarjansa sunnuntaina Jokereiden vieraana. Ensimmäisen kotiottelunsa Kerho pelaa tiistaina jo 13.30 illan SM-liigaottelun HPK-Ilves takia. (HäSa)