Uutiset

Kerholla on paikka sekoittaa pakkaa

Hämeenlinnan Pallokerho saa pelata viimeiset kaksi viikkoa jääkiekon SM-liigaa kaikessa rauhassa. Joukkueen sarjapaikka varmistui lopullisesti lauantaina, kun Ilves jäi yhteen pisteeseen Raumalla, ja toisaalta pudotuspeliviiva on karannut liian kauas.

-Kun tulin valmentajaksi, olimme pisteen Ilvestä jäljessä. Nyt olemme kolmetoista pistettä karussa. Olemme saaneet liigalisenssin. Se on tärkein juttu, että perinne jatkuu täällä ensi kaudella, muistutti HPK:n päävalmentaja Timo Lehkonen.

Lehkonen haluaa, että HPK pystyy pelaamaan loput ottelunsa vapautuneesti.

-Pelaajille pitää nostaa hattua. He ovat pelanneet kovassa paineessa 55 ottelua. Toivottavasti saamme viimeiset viisi peliä nauttia pelaamisesta, Lehkonen jatkoi.

Lehkosen mielestä HPK:n junioripuolen tilanne mahdollistaa sen, että seuralla on edessä hyvä tulevaisuus.

-A-nuorilla on mahdollisuus voittaa Suomen mestaruus ja nuoremmista on tulossa laadukkaita pelaajia, jotka ovat ainakin tällä hetkellä maajoukkuetasoa. Tulevaisuus on hyvä. Se on iso juttu, että saamme tämän lippulaivan kuntoon, Lehkonen sanoi.

Kerho pääsee pelaamaan tällä viikolla kaksi kotiottelua liigan parhaita vastaan. Tiistaina Ritariareenaan saapuu sarjakärki KalPa ja perjantaina vahvasti viime aikoina pelannut sarjakakkonen Pelicans.

-Pelit ovat aika hyviä mittareita. Pelaajat ovat sen verran ammattiylpeitä, että he haluavat näyttää, millaista lätkää me pystymme pelaamaan. Nyt ei tarvitse olla koko ajan pelko perseen alla, Lehkonen sanoi.

HPK:n ykkösketjun sentteri Arsi Piispanen allekirjoittaa päävalmentajan puheet.

-Viisi peliä on jäljellä ja voimme pelata rennommin. Voittaminen on aina kivempaa kuin häviäminen. Jos nyt häviämme viisi peliä putkeen, tulee niitä peräkkäin yli kymmenen. Se ei ole kiva tapa lopettaa kautta.

Piispanen myös muistuttaa, että Kerholla on mahdollisuus sekoittaa kärkijoukkueiden pakkaa.

-Pystymme vähän hiekottamaan kärkijoukkueiden saumoja. Lisäks vastassa on esimerkiksi Blues, jolla on peleissä paljon panosta. Siihen soppaan on kiva heittää lusikkaa, ensi kaudellakin HPK:ssa jatkava Piispanen muistutti.

HPK:n kokoonpano muuttuu hieman tiistaille. Jere Sallinen palaa kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Otto Paajanen liittyy loppukaudeksi Teemu Rautiaisen, Jaakko Turtiaisen ja Lauri Kärmeniemen seuraksi A-nuorten pudotuspeleihin. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020