Uutiset

Kerholla on paljon pelissä runkosarjan huipennuksessa

Takana seitsemän ottelun voittoputki, mutta vielä pitäisi selättää HIFK. Tai ainakin saada piste enemmän kuin Ilves kotiottelustaan Lukkoa vastaan.

Harva olisi uskonut jääkiekon Liigan olympiatauolla, että Hämeenlinnan Pallokerho vielä taistelee runkosarjan viimeisessä ottelussaan pääsystä pudotuspelit avaavalle villi kortti -kierrokselle. Hurjaan menoon yltynyt Kerho on kuitenkin selvittänyt ottelupallon kerrallaan ja saattaa vielä hyvinkin jatkaa pelejään lauantaina alkavissa säälipleijareissa.

HPK on sarjataulukossa yhdentenätoista tasapistein (84 pistettä) kymmenentenä olevan Ilveksen kanssa. Vähintään pinnalla Kerhon pitää kuitenkin Ilves päihittää, sillä tamperelaisilla on kolmen pisteen voittoja enemmän.

Kerhon kapteeni Marko Tuulola odottaa torstain ottelusta kovaa taistelua. Uransa viimeisen runkosarjan ottelun pelaava Tuuski elää tunteikkaita aikoja, mutta ei suostu vielä herkistymään jäähyväistunnelmiin.

– Ei torstain pelissä ole mitään erikoista. Joukkueellemme sen sijaan on hieno juttu, että pääsemme pelaamaan ottelua, jolla on vielä merkitystä. Haluamme sitä paitsi voittaa vielä tällä kaudella enemmän kuin yhden pelin, Tuulola muistuttaa.

Tuulola on melko varma, että miehen lopettamispäätös kauden pelien jälkeen pitää.

– Kyllä se on nyt tässä. Jäällä on edelleen kivaa, mutta ehkä on parempi hypätä sivuun, ennen kuin potkitaan pois, sanoo Tuulola.

Tuulolalla on tahkonnut jo 20 vuotta kotimaan liigassa, ja niistä 13 kautta HPK:ssa. Miehellä on kokemusta myös Ruotsin ja Sveitsin liigoista.

Kerhon ikoni on pelannut kaikkiaan 1088 liigaottelua (runkosarjassa 941 ottelua). HPK:n kaikkien aikojen liigapörssin kärkeen hän on kirinyt runkosarjan tehoillaan 49+206=255. Kerhon paidassa Tuulola on pelannut 616 ottelua.

Miehen play off -tilastot HPK-kausilta ovat puolestaan 6+19=25 (69 ottelua).

Tuulolat jatkavat pakkiparina

Marko Tuulola, 43, pelaa torstainakin pakkiparina poikansa Jonin, 18, kanssa. Miesten liigassa tiistaina Raumalla mainiosti debytoinut juniori on saanut isältään hyviä neuvoja.

– En kuitenkaan ihan niin paljon kuin on kerrottu. Joitakin pieniä asioita olemme vain käyneet läpi, Joni nauraa.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen uskoo nuoremman Tuulolan pärjäävän HIFK-ottelussakin. Arvonen on antanut monelle nuorelle pelaajalle mahdollisuuden näyttöihin aikamiesten kaukaloissa.

– Tosi hienoahan se on ollut peluuttaa poikia peleissä ja harjoituksissa. Olemme saaneet ajettua sisään liigaan 14–15 omaa junnua, Arvonen laskeskelee.

Kerhon kantti kestää

Päävalmentaja Arvonen on saanut miehistöstään paljon irti olympiatauon jälkeen. Voitosta voittoon jyränneen Kerhon lento ei ole kuitenkaan yllätys Arvoselle.

– Meillä on ollut aika myllertävä kausi. Iso kiitos pelaajille kuitenkin siitä, että kaikki ovat päättäneet taistella todella lujasti viimeiseen peliin saakka. Siinä olisi nimittäin voinut myös käydä niin, että olisimme luovuttaneet. Pelillisesti emme ole muuttaneet paljon mitään, mutta jotain on ilmeisesti tehty oikeinkin, Arvonen pohtii.

Kerho pelaa torstaina lähes samalla kokoonpanolla kuin tiistaina Raumalla.

– Pakkiparit ainakin pysyvät samoina. Lukko-pelissä loukkaantunut Joonas Vihko on todennäköisesti myös mukana, Arvonen arvelee.

HPK:n ja HIFK:n liigaottelu käynnistyy Ritariareenassa kello 18.30. (HäSa)

Asiasanat