Uutiset

Kerholla taas kahden pisteen ilta

HPK on ottanut tavakseen venyttää liigaotteluitaan yli kolme erää kestävissä kamppailuissa. Joukkue pelasi torstaina Tampereella kauden kahdeksannen ottelunsa ja jo viisi kertaa pisteet on päästy jakamaan joko jatkoajan tai voittomaalilaukauskisan jälkeen.

Kerho oli torstaina Ilveksen vieraana ja saalisti kolmannen kerran peräkkäin kaksi pinnaa. Tällä kertaa HPK pääsi juhlimaan voittoa voittomaalilaukauskisan jälkeen numeroin 4–3 (1–1, 2–2, 0–0). Ratkaisevan osuman Ilveksen maalivahdin Hannu Toivosen taakse iski HPK:n rankkarispesialisti Oula Palve (toisessa laukaisijaparissa).

Palven lisäksi myös HPK:n maalivahti Emil Larmi kunnostautui loppuhuipennuksessa. Hän piti maalinsa puhtaana jokaisessa ilvesvedossa.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen Hakametsässä. Pennasen myhäilemään sai muun muassa se, että Kerho onnistui tekemään kaksi ylivoimamaalia.

– Nyt siellä maalilla oli miestä ja maskia kunnolla ja tulosta syntyi. Kaksi pinnaakin oli lopulta ihan hyvä saalis, vaikka ainahan sitä kolmea yritetään. Hyvää pelissämme oli tänään myös se, että onnistuimme tappamaan pelin lopussa pahan 5–3-ylivoiman, Pennanen muisteli.

Kerhon ensimmäisen maalin Hakametsän hallissa teki Janne Lahti (1–1-tasoitus avauserässä), Se osuma oli parasta Jaskaa – mies väänsi vahvasti maalille ja iski kiekon verkkoon.

HPK:n 2–1-johto-osumassa asialla oli uransa ensimmäisen liigamaalin tehnyt puolustaja Teemu Suhonen. Komea veto oli ylivoimamaali. HPK:n toisen ylivoimaalin Ilveksen maaliin survoi Otto Paajanen.

Puolustaja Teemu Suhonen ylsi torstaina tehoihin 1+1. Mikkelin Jukureissa viime kaudella pelannut pakki on parantanut esityksiään kauden mittaan ja nyt myös maalinteko alkaa sujua.

– Paikkoja on ollut aiemminkin, mutta kova yrittäminen näköjään alkaa vihdoin tuottaa tulosta. Samanlaista on ollut koko joukkueemme meno. Kovasti olemme tehneet töitä ja pikkuhiljaa peli on mennyt eteenpäin, Suhonen kertoi.

27-vuotias Suhonen on viihtynyt hyvin Kerhossa.

– Meillä on erittäin hyvä jengi. Mukavalla fiiliksellä olemme aloittaneet ja samalla lailla jatketaankin. Olemme saaneet aikaan tulosta tiukoissakin peleissä ja se on tuntunut hyvältä, Suhonen pohti.

Torstain ottelu oli tasainen vääntö. Maalivahdeista Kerhon Emil Larmi torjui 23 kertaa ja Ilveksen Hannu Toivonen 21 kertaa.

Ilveksen maalit tekivät Markku Flinck, Sami Sandell ja Matias Sointu.

HPK jatkaa pelejään lauantaina kotijäillään Rinkelinmäellä. Joukkue kohtaa kello 17 alkavassa ottelussa Turun Palloseuran. HäSa

Katso video

HPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic