Uutiset

Kerholla taas kova peliviikko

HPK:n tiukka tahti jääkiekkoliigassa jatkuu tälläkin viikolla. Kerho saa tiistaina Ritariareenaan vieraakseen hallitsevan mestarijoukkueen Tampereen Tapparan, pelaa keskiviikkona Mikkelissä erinomaisesti kauden aloittanutta liigatulokas Jukureita vastaan ja lauantaina on edessä kotiottelu Helsingin IFK:ta vastaan.

Viime viikollakin Kerho pelasi kolme ottelua, joista tuli kolme tappiota. Orastava tappioputki olisi syytä pikapuoliin katkaista.

– Sunnuntaina meillä oli vapaapäivä ja sen jälkeen maanantaina harjoituksissa taas intoa. Sitä intoa taisi olla enemmän kuin järkeä, naurahtaa Kerhon maalivahtivalmentaja Juha Lehtola.

Lehtolan mielestä Kerho olisi voinut voittaa jo lauantaina Lappeenrannassa – miksei tietysti myös Kärppiä perjantaina kotiareenassa.

– Ei ole syytä, miksemme olisi voineet voittaa. Vähän jäi kuitenkin piippuun, hän tuumaa.

Tapparalla ja HPK:lla on tiistaina kauden toinen keskinäinen ottelu. Tappara löi Kerhon Tampereen maalikarnevaaleissa 6–5.

– Tampereella pelasimme hyvä ylivoimaa, mutta niin pelasi myös Tappara. Meillä on vastassa joukkue, jossa on huippuyksilöitä ja joka pelaa ilkeästi ja on kärsivällinen.

Severi Sillanpää pelaa kelpo kautta HPK:n nelosketjun sentterinä. Sillanpään johtama kentällinen on luonut painetta vastustajan päähän ja pystynyt myös maalintekoon.

– Peli on kulkenut ja valmennukseltakin on tullut hyvää viestiä. Tosin Lappeenrannassa ainoa miinus tuli meidän kentällisellemme, Sillanpää juttelee.

Hän epäilee, ettei tiistaina nähdä samanlaista maali-ilottelua kuin Tampereen ottelussa.

– Saa nähdä – tuleeko esimerkiksi paljon erikoistilanteita. Ei ehkä samanlaista ilottelua kuitenkaan kuin Tampereella, jossa tehtiin yhteensä 11 maalia.

Sillanpää saa pelaavansa mieluimmin nimenomaan keskushyökkääjänä.

– Meillä on liigaan kova sentterinelikko (Sillanpään lisäksi Niko Kapanen, Otto Paajanen ja Oula Palve). Olen tyytyväinen, että olen päässytn hyvin pelaam,aan viidellä viittä vastaan ja alivoimaa. Alivoimapeliäni pyrin kehittämään, jotta saisin siinä vielä isomman roolin.

Sillanpää toivoo, että Kerho saisi tiistaina hyvän lähdön viikkoon.

– Kotona pitäisi saada peliin hyvä startti ja sen kautta myös kotiyleisö mukaan. Se olisi tärkeä juttu.

HPK:n koostumukseen ei tule suuria muutoksia. Lehtola kertoo, että Kerhon maalia vartioi Tappara-pelissä Emil Larmi, mutta Antti Karjalaisellekin tulee maalivahtivalmentajan mukaan todennäköisesti hommia tällä viikolla. Puolustajista Richard Stehlik ei ole enää mukana, mutta Teemu Suhonen ja Henrik Forsberg palaavat kokoonpanoon. HäSa

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic