Uutiset

Kerholla tehokas iltapuhde

Hämeenlinnan Pallokerho jatkaa hyviä esityksiään lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan lähestyessä loppua. Joukkue sinetöi keskiviikkona runkosarjan kakkossijansa kukistamalla Huittisissa LP Vampulan puhtaasti erin 3–0.

Kerho aloitti ottelun mainiosti, mutta meno meinasi hyytyä toisessa erässä. Sisukkaasti taistellut joukkue pääsi kuitenkin pitkälle erätauolle 2–0-johdossa ja onnistui kasaamaan pelinsä kolmanteen erään.

HPK:n tehopelaaja oli tällä kertaa Lexi Erwin (17/+14). Hän arveli joukkueensa tahdittaneen voittoa hyvillä syötöillä.

– Osasimme myös lukea hyvin vastustajan hyökkäyksiä. Saimme hyvin tänään torjuntoja, jolla vatsustaja pysyi takana, Erwin jutteli.

Kerhon kakkosvalmentaja Luca Chiappini oli tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Toisessa erässä meillä oli pieni notkahdus, mutta hienosti saimme vielä sen jälkeen pelimme rullaamaan. Kokonaisuutena taas ihan lupaava ja hyvä esitys.

– Varsinkin laitahyökkäyksemme toimivat hyvin ja torjunta oli useammankin kerran tarkasti kohdallaan. Nyt alkaa näyttää jo aika hyvältä pudotuspelejäkin silmällä pitäen. Runkosarjassa on onneksi vielä jäljellä muutama peli, joissa pääsemme vielä hiomaan peliämme, Chiappini suunnitteli.

Vampulalla pehmeä hyökkäys

LP Vampula onnistui horjuttamaan kunnolla Kerhon peliä vain toisen erän lopulla.

– Teimme kuitenkin ihan liikaa virheitä koko ottelussa. Hyökkäyksemmekin oli tällä kertaa todella pehmeä. Ei tällainen esitys riitä HPK:n tasoista porukkaa vastaan. Meillä oli tosin uusi kuusikko kentällä, mutta ei se ole mikään selitys, pohti 6/+6-pinnan tehoilla urakoinut Jasmine Tahvanainen.

LP Vampulalle eniten pinnoja takoi Elli-Noora Hiltunen, jonka saldo oli 13/0.

HPK:lla on runkosarjassa jäljellä enää kaksi ottelua. Joukkue kohtaa sunnuntaina Elenia-areenassa kello 17 alkavassa ottelussa Kuusamon joukkueen. Pudotuspeleihin Kerho pääsee valmistautumaan viikon seuraavana sunnuntaina Pihtiputaalla pelatun LiigaPloki-ottelun jälkeen. (HäSa)

Asiasanat