Uutiset

Kerholla tuloksekas tasaus

Se oli räväkkä alku.

HPK aloitti ensimmäisen osan tammikuun tasauksesta HIFK:ta vastaan voitokkaasti. Hyvin kamppailuun valmistautunut kotijoukkue vei täydet kolme sarjapistettä ennen kaikkea vauhdikkaan alkunsa ansiosta.

Maaliverkot heiluivat ensimmäisen kerran HIFK-vahti Mika Norjan selän takana, kun avauserää oli kulunut vain puolitoista minuuttia. Borna Rendulic kaivoi kiekon Arsi Piispaselle, jonka rajun rannelaukauksen edessä 30 kertaa torjunut Norja oli voimaton.

Toisen kerran punalampun sytytti erän puolivälissä kultakypärä Ville Viitaluoma upean kuvion päätteeksi.

– Jere Sallinen laittoi laidasta hienosti kiekkoa keskelle. Borna haastoi HIFK-pakin ja laittoi minulle maailmanluokan syötön. Siinä ei tarvinut kuin luistella paikalle ja laittaa kiekko maaliin, kertasi Viitaluoma kauden 12 osumaansa.

Viitaluoma jakoi ansaitusti kehuja rinnallaan viilettäneelle kroatille, joka tuplasi tehoillaan 1+2 kauden pistesaaliinsa.

– Rendulic on sopeutunut meidän ketjuun erittäin hyvin. Hän on nuori, innokas ja nälkäinen kaveri, joka tulee tekemään vielä hyvän uran.

Kokenut kehäkettu näki jo viikolla harjoituksissa, mitä pelissä tuleman piti.

– Olemme tehneet koko viikon hyvin hommia. Oli kiva katsoa, kun jätkät olivat hyvin hereillä. Jo treeneissä näki, että meillä oli hyvä vauhti päällä. Kun asioita tehdään harjoituksissa hyvin, se jää kyllä päälle.

Helsinkiläisillä oli avauserässä myös omat paikkansa, mutta 13 kertaa avauserässä ja yhteensä 27 torjuntaa koko ottelussa esittänyt Mika Järvinen oli mies paikallaan.

Rendulic osui jälleen

Harvoin jääkiekossa onnistutaan erän alussa ylivoimalla. Poikkeus nähtiin, kun HIFK-puolustus nukahti ja jätti Rendulicin maalin eteen ilman vartiointia. Sallinen piti taitavasti kiekon siniviivan oikealla puolella, toimitti laatan maalin eteen, josta illan tehomies siirsi Kerhon jo ratkaisevalta tuntuneelle kolmen maalin karkumatkalle.

HIFK ei perinteisiinsä vedoten kuitenkaan luovuttanut, vaan raastoi ja repi itsensä vielä peliin mukaan Ilari Melartin ja Toni Leinosen toisen erän maaleilla.

Kiri jäi lopulta kuitenkin siihen. HIFK:n kolmannen erän lopun hankkimat kaksi peräkkäistä kampitusjäähyä ja Juha Kiilholman tyhjiin iskemä 4–2-maali olivat sinetti kotijoukkueen riemukkaalle voitolle.

Selin jakoi kehuja

HPK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin löysi Viitaluoman ketjun lisäksi onnistujia myös muista ketjuista.

– Kaikki sentterit pelasivat tänään hyvin molempiin suuntiin. Se helpotti puolustajiamme pelaamista.

– Luomala–Kiilholma–Vänttinen pelasi tänään loistavan ottelun, vaikka heillekin sattui yksi nukahdus, josta vastustaja pääsi rankaisemaan. Muuten erinomainen peli koko ketjulta. He näyttivät samalla mallia äijämäisyydestä muulle joukkueelle, hehkutti Selin.

Selin laittoi HPK:n puolustajille ottelussa tulleet kiekonmenetykset vastustajan hyvän karvauksen piikkiin.

– Illan ottelu oli meiltä kokonaisuudessaan vahva esitys. Pakit olivat välillä erittäin kovissa vaikeuksissa HIFK:n kovan prässin alla. Perusasenne tekemiseen oli kuitenkin koko joukkueella tasokasta.

Revanssin paikka?

HIFK:lla on mahdollisuus maksaa Kerholle kalavelat heti lauantaina, kun kiekko putoaa Helsingin vanhassa jäähallissa jäähän.

Viitaluoman mukaan perjantaiset kiekonmenetykset on karsittava pois, jos joukkue aikoo tuoda täydet sarjapisteet mukanaan Hämeenlinnaan.

– HIFK on huippujoukkue, joka käyttää meidän mahdolliset kiekonmenetykset kyllä hyödykseen. Meidän on oltava hereillä ja pelattava yksinkertaisesti, jutteli Viitaluoma.

Asiasanat

Mainos