Uutiset

Kerholle jäi parannettavaa

Hämeenlinnan Pallokerho ei ollut parhaimmillaan keskiviikkona Kangasalla pelatussa lentopallon naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä välieräottelussa. Liikaa virheitä varsinkin kahdessa viimeisessä erässä tehnyt Kerho hävisi LP Kangasalle erin 3–2 (25–21, 21–25, 18–25, 25–16, 15–6).

Kerho teki virheillään vastustajalle 23 pistettä. Huonosti sujuneisiin neljänteen ja viidenteen erään niitä kasautui peräti 14.

– Kyllä meille jäi parannettavaa seuraavaan otteluun. Varsinkin kahdelta ulkomaalaispelaajaltamme tämä oli pohjanoteeraus (Martina Konecna ja Marina Skender). Kyllä heidän pitää ottaa suurempaa roolia tällaisissa otteluissa, HPK:n päävalmentaja Teemu Sarna myönsi.

HPK onnistui vastaanotoissaan hyvin, mutta hyökkäyspeli oli huonoa.

– Toinen joukkue halusi myös voittoa enemmän, ja toinen joukkue kiersi vaan kenttää, kun siitä saa palkan. Kangasala oli tänään parempi ja ansaitsi voittonsa.

– Meillä onnistuivat oikeastaan vain Lapa (Laura Pihlajamäki), joka nosti tasoaan puolivälieristä. Myös Riikka (Tiilikainen) pystyi tappaman palloja, Sarna muisteli.

Koskelo Kangasalan onnistujia

LP Kangasala puolusti hyvin keskiviikkona. HPK:ssa viime kaudella pelannut libero Roosa Koskelo nosteli koviakin Kerhon hyökkäyksiä varmoin ottein.

Myös passari Kaisa Alanko, yleispelaaja Christie Charpenter ja keskipelaaja Sherri Williams kunnostautuivat Kerhon kaadossa.

Passari Kaisa Alanko myhäili tyytyväisenä ottelun tauottua. Hänen mielestään Kangasala sai hengen päälle juuri oikeaan aikaan.

– Kolmas erä oli huono, mutta sitten piristyimme. Meillä oli ottelun lopussa selvästi parempi fiilis, ja vastustaja taisi hieman väsähtääkin. Emme ole kuitenkaan vielä saavuttaneet mitään. Tästä tulee varmasti kova ja tasainen ottelusarja, Alanko arveli.

HPK:n keskitorjujaa Laura Pihlajamäkeä harmitti tehoton viides erä. Myös Pihlajamäki uskoi Kangasalan ratkaisseen tasaisen väännön hyvällä spiritillä.

– Ei peli kulje, jos naamat alkavat roikkua. Viidennessä erässä saimme huonon alun, ja sitten tuli jo hirveä hoppukin parantaa peliä.

– Onneksi tämä on pitkä sarja. Lauantaina Hämeenkaaressa parannamme peliämme, ja kaverille voi tulla kiire, Pihlajamäki nauroi.

Tahvanainen osaa varoa Kerhoa

Myös LP Kangasalan päävalmentaja Ismo Tahvanainen uskoo Kerhon parantavan peliään.

– Ei HPK pelaa seuraavissa otteluissa näin huonosti. Kyllä meidänkin pitää parantaa peliämme, jos haluamme menestyä otteluparissa. Tänään syöttömme ja vastaanottomme toimivat juuri sen verran, että se riitti voittoon. Pakotimme Kerhon pelaamaan yksinkertaisesti ja saimme rakentaa peliämme rauhassa, Tahvanainen muisteli.

HPK ja LP Kangasala jatkavat välieriään lauantaina Hämeenkaaressa kello 17. Sunnuntaina pelit jatkuvat jälleen Pitkäjärven koululla Kangasalla. Loppuotteluihin selviää neljällä voitolla. (HäSa)

Asiasanat