Uutiset

Kerholle jatkoaikavoitto A-nuorten semifinaaliavauksessa

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret saivat hyvän alun ikäluokan SM-liigan välieriin sunnuntaina Helsingissä. Joukkue kukisti jatkoajalle huipentuneessa ottelussa runkosarjan ykkösen Jokerit maalein 3-2 (1-0, 0-2, 1-0, 1-0).

Kerhon voittomaalin laukoi suoraan syötöstä jatkoajan seitsemännellä minuutilla puolustaja Petteri Nikkilä. Voittomaaliin vahvan esityön väänsi hyökkääjä Robert Leino.

Voitto oli mannaa Kerholle, sillä joukkue riisti kotiedun otteluparin suosikiksi veikatulta Jokereilta. Toisen kerran joukkueet ovat vastakkain tiistaina Ritariareenassa kello 13.30 käynnistyvässä ottelussa. Loppuottelupaikka heltiää kolmella voitolla.

HPK:n ja Jokereiden ensimmäinen semifinaali oli alusta saakka tarkkaa peliä. Kerho sai kuitenkin otteen pelistä kolmannessa erässä ja jatkoajallakin vierailijat hallitsivat kaukalon tapahtumia.

-Tämä oli todella iso voitto. Emme onnistuneet ihan nappiin taktiikassamme, sillä meillä oli tarkoitus pelata koko ottelu paljon rohkeammin. Onneksi pelimme kuitenkin vapautui, ja koko joukkue ylsi hyvään suoritukseen tärkeässä ottelussa, kehui miehistöään HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

HPK:n tehomies oli tällä kertaa ykkösketjun laitahyökkääjä Miika Heikkilä. Hän teki sekä 1-0- että 2-2-maalit. Heikkilän ensimmäinen osuma oli ylivoimamaali.

Kerhon ensimmäisen maalin syöttivät hyökkääjät Teemu Rautiainen ja Jussi Korvakangas. Sentteri Otto Paajanen löi puolestaan alkutahdit hämeenlinnalaisten toiseen maaliin.

HPK:n onnistujiin lukeutui jälleen kerran myös nuori maalivahti Juuse Saros. B-juniori torjui 35 Jokereiden vetoa. Helsinkiläisten maalivahti Joonas Korpisalo selvisi tilastojen mukaan vain 18 torjunnalla.

Viikonvaihteen rutiineilla

HPK aloitti heti sunnuntain pelin jälkeen valmistautumisen tiistain toiseen välierään. Päävalmentaja Salo uskoo sen onnistuvan parhaiten viikonvaihteen otteluiden rutiineilla.

-Ei poikkeuksellinen aika pitäisi mitenkään vaikuttaa peliimme. Tässä on jo jonkin aikaa menty vain play off -pelistä toiseen, eikä ole ajateltu mikä päivä on menossa. Tiistain pelihän on kuin viikonvaihteen ottelu, Salo muistuttaa.

HPK nappasi sunnuntaina niskalenkin Jokereista, mutta joukkue ei ole vielä voittanut mitään.

-Jokerit on pirun kova joukkue – varsinkin ylivoimalla. Tänäänkin joukkue teki ensimmäisen maalinsa ylivoimalla ja toisenkin jäähymme jälkimainingeissa, päävalmentaja Salo muistutti. (HäSa)

Päivän lehti

21.1.2020