Uutiset

Kerholle karvas loppu

HPK:n A-nuoret kokivat tunneskaalaan eri sävyt nopealla tahdilla lauantaina Rinkelinmäellä. Ensin tasoitus kolmisen minuuttia loppua, mutta järkyttävänä shokkina Ilves ratkaisi voiton vain 28 sekuntia ennen loppusummeria.

Ilves vei toisen välierän luvuin 3–2 (0–1, 2–0, 1–1). Otteluvoitot ovat tasan 1–1. Loppuotteluun pääsyyn vaaditaan kolme voittoa.

– Se oli yksinkertaisesti heikko peli. Ensimmäisen erän jälkeen oletimme kaiken tulevan automaattisesti. Työhaalarit eivät olleet kiinni, sanoi HPK:n valmentaja Olli Salo.

HPK:n ote oli kelvollinen ensimmäisessä erässä, mutta sen jälkeen peli kääntyi tamperelaisille.

Kerhon Santeri Vuoti räjäytti hallissa mukavan metakan kolmisen minuuttia ennen loppua, kun hän tasoitti tilanteeksi 2–2. Eetu Tuulola (1+1) ja Patrik Virta alustivat tasoituksen.

– Eetu antoi viivalta ja Virta syötti luukulle, josta minun oli helppo laittaa sisään, sanoi Vuoti.

Tunnereaktiot muuttuivat, kun Ilveksen Eemeli Suomi (2+0) teki voittomaalin viime hetkillä. Suomi teki osuman etukulmasta, maalivahti Joonas Toivosen mailakäden puolelta.

Runkosarjassa historiallisen pörssiennätyksen tehnyt Suomi sai voittomaaliin syötön Juuso Rämöltä (0+2) ja Ville Meskaselta (1+2). Rämön trio teki vierailijan kaikki maalit.

– Loppu oli ikävä. Se ei jättänyt selittelemistä.

– Pelissä ei ole paljon kommentoitavaa. Surffailtiin kolme erää. Emme päässeet parhaimpaan. Ensimmäinen erä oli vielä ok, mutta peli kääntyi toisessa erässä, Vuoti sanoi.

Kaikissa vierailijan maaleissa mukana ollut Meskanen teki toisen erän lopussa johtomaalin suoraan Rämön aloitusvoiton jälkeen.

Kerho meni johtoon avauserässä Tuulolan hyödynnettyä Ilveksen maalivahti Nico Vikstenin hetkellisen haparoinnin. Joona Monto ja Eetu Salmela saivat syöttöpisteen.

Suomi tasoitti toisessa erässä vain 13 sekuntia ylivoiman alkamisesta.

– Kun pienikin prosentti lähtee työmoraalista, se kostautuu, Salo sanoi.

Kovaa vääntöä

Peli oli kunnollista pudotuspelivääntöä.

– Niin kuuluu ollakin, kun välieriä pelataan, Salo kuittasi.

Vuoti oli kriittinen Kerhon kokonaispanoksesta.

– Se oli paskaa verrattuna siihen, miten pystymme pelaamaan. Jokainen pystyy parantamaan tasoaan ja varmasti nostaakin tasoaan, Vuoti sanoi.

– Tuollaisen matsin jälkeen pitää löytyä lisää puhtia. Ei tuon tasoinen peli riitä. Positiivinen asia oli se, että roikuimme ja taistelimme pelin voitosta, Vuoti arvioi.

Valmistautumisaika on minimaalinen, sillä joukkueiden kolmas kohtaaminen alkaa sunnuntaina jo 12.30 Hakametsän hallissa.

– Siihen pitää alkaa valmistautua heti, Salo painotti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic