Uutiset

Kerholle maukkaat pisteet

Palkinto taistelusta.

HPK teki tiistai-iltana töitä Rinkelinmäellä 4167 katsojan edessä rotan lailla. Tällä kertaa se palkittiin kahdella sarjapisteellä Liigan kärkijoukkueisiin lukeutuneesta JYP:stä. Ratkaisumaalin iski ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Marek Viedensky Petteri Nikkilän syötöstä, kun jatkoaikaa oli jäljellä enää 1.13 minuuttia.

Ottelu ei alkanut kotijoukkueen osalta ruusuisesti. Keskisuomalaiset siirtyivät 1–0-johtoon, kun peliä oli ehditty käydä vain puoli minuuttia. Liigan pistepörssin kärkimies Jani Tuppurainen (12+26=38) veti kiekon maalin edestä jälleen kerran hyvän ottelun Kerhon maalilla torjuneen Juuse Saroksen (19 torjuntaa) selän taakse.

– Saimme unelmastartin peliin. Se on hyvä, mutta se on toisaalta myös äärimmäisen vaarallinen lähtö. Mieli saattaa lähteä hyvin helposti harhailemaan väärille raiteille. Juuri niin siinä meille ensimmäisessä erässä kävi, jutteli JYP:n päävalmentaja Marko Virtanen pelin jälkeen.

Hän antoi tunnustusta maalivahtinsa Tuomas Tarkin (31 torjuntaa) lisäksi HPK:n veräjänvahti Sarokselle ja koko Kerhon joukkueelle.

– Molemmissa päissä oli tänään hyvät maalivahdit. Nälkäisempi ja parempi joukkue voitti tänään. Siitä ei pääse mihinkään.

Hyllytys herätti

– Aika pitkään puskettiin tänään päätä seinään. Onneksi pelasimme samalla tatsilla loppuun asti ja saatiin palkinto siitä. Tämä oli meiltä todella ehjä peli, summasi matsia Kerhon kultakypärä Jesse Saarinen (0+1).

Valmennus hyllytti Saarisen viikon takaisen HIFK-tappion jälkeen yhden ottelun ajaksi. Hän palasi lauantaina Lappeenrannassa kokoonpanoon kolmosketjussa ja pelasi nyt JYP:ä vastaan tutussa ykkösketjussa Viedenskyn ja Eero Somervuoren kanssa.

– Totta kai se antaa aina pienen ekstrarypistyksen omaan pelaamiseen. Alkukausi sujui hyvin. Sen jälkeen tuli pieni notkahdus omassa ja joukkueen pelaamisessa. Näyttöhalut ovat minulla olleet koko ajan kovat ja haluan aina pelata hyvin.

Saarinen oli osallisena molemmissa varsinaisen peliajan maaleissa. JYP-osumassa hän yritti peittää Mikko Luoman siniviivakudin.

– Se ei ollut mikään unelmastartti peliin. Kaveri sai viivasta toimitettua kiekon maalille. Me jatkoimme kuitenkin takaiskun jälkeen pelaamista, emmekä notkahtaneet siitä yhtään. Tämä oli loppujen lopuksi kokonaisuutena yksi kauden parhaista peleistämme.

– Meidän ketjulla oli tänään hyvää tekemistä. Pysyimme kiekossa ja pystyimme aiheuttamaan vaarallisia hyökkäyksiä. Olisiko kokenut pelimies (Somervuori) jättänyt kiekon minulle päädyssä vai karkasiko häneltä kiekko? Olin hyvällä vauhdilla tilanteessa ja annoin kiekon Allulle (Laakso) viivaan. Onneksi hänen vetonsa upposi. Vastaavia tilanteita oli tänään meillä kymmeniä, kertasi Saarinen Aleksi Laakson (1+0) kauden avausosumaa.

Arvonen tyytyväisenä

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli silminnähden tyytyväinen joukkueensa ehjään iltapuhteeseen.

– Olen todella tyytyväinen kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Loimme hyvän määrän maalipaikkoja ja puolustimme hyvin. Tämä oli tasainen taistelu ja vääntö. Olimme ehkä tänään numeroiden verran parempi joukkue.

– Olemme eläneet vaikeita hetkiä. Toivottavasti aurinko alkaa paistamaan taas tännekin suuntaan. Matka jatkuu, lopetti Arvonen viitaten tulevaan lauantaihin, jolloin HPK jatkaa pelejään kotiottelulla Porin Ässiä vastaan. (HäSa)

Asiasanat