Uutiset

Kerholle niukka tappio Kuopiossa

KalPa-HPK 3-2.

-Se oli sellainen Jyrki Louhen kuudessadas liigapeli, tiivisti illan juhlakalu tunnelmansa ottelun jälkeen.

Kuudestasadasta liigapelistään Louhi on pelannut peräti 487 ottelua HPK:n paidassa. Hienojakin hetkiä kerholaisella on ollut, mutta tällä haavaa Jykän joukkuetta vaivaa pieni epävarmuus, joka rikkoo kunnon viisikkopelin.

-Ei oikein luoteta itseemme, eikä aina ihan olla valmiita auttamaan kaveria tilanteessa. Sitten nippu hajoaa ja vastustaja pääsee peliin kiinni. Maaottelutauon jälkeen olemme kuitenkin parantaneet peli peliltä. Tänään KalPa iski toisen erän kolmesta ylivoimastaan kahdesti ja siinä se sitten oli, kertasi Louhi Kuopion ottelua.

-Tietysti tällainen niukka tappio harmittaa ja syö muutenkin hakusessa olevaa itseluottamustamme. Meillä on kuitenkin yritystä riittävästi ja kyllä täältä vielä tullaan, päätti Louhi.

Maalit ovat nyt tiukassa

Ville Viitaluoma vei Kerhon johtoon ensimmäisessä erässä, kun kuopiolaispuolustus nukahti kesken ylivoimapelinsä. Maalin eteen jääneen kiekon Viitaluoma nosti komeasti ohi KalPan maalivahdin Ari Ahosen.

Kerhon toisen maalin ampui siniviivalta puolustaja Joni Haverinen, mutta ilo jäi lyhyeksi, sillä KalPan Timo Salo kuittasi tasoituksen jo vajaan kahden minuutin jälkeen.

Ottelun ratkaisuksi muodostui HPK:n toisessa erässä saamat kolme kaksiminuuttista, joista KalPa rankaisi kaksi kertaa. 1-1-tasoituksen suti maalin edestä Jussi Pesonen ja loppunumeroiksi jääneen 3-2-osuman pussitti slovakkivahvistus Peter Ölvecky.

Tasaviisikoilla Kerholla oli maalipaikkoja yhtä paljon kuin vastustajallakin, mutta edes avopaikoista kiekkoja ei tällä kertaa saatu maaliin.

-Kyllä meillä eväitä pisteillekin oli tässä ottelussa. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, samoin kolmannen erän loppupuoli. Toisessa erässä jäähyilimme ja hyvä yleensä hyvä alivoimapelimme petti kaksi kertaa ja siitä vastustaja rokotti kovalla kädellä, harmitteli HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

Ottelun kolmannessa erässä KalPan veskari Ari Ahonen joutui torjumaan 16 kertaa HPK:n Teemu Lassilan kolmea torjuntaa vastaan, mutta onnistui osin tuurillakin pitämään maalinsa puhtaana.

Scott Barney ja Kaspars Saulietis missasivat aivan avoimet maalipaikat, eikä edes lopun raivoisa kiri tuonut tällä kertaa pisteitä Kuopiosta.

Peli peliltä paranee

HPK:n päävalmentaja Harri Rindell oli harmissaan tappiosta, mutta näki pelissä selkeää parannusta edellisiin otteluihin verrattuna.

-Uusien miesten sisäänajo tuntuu nyt ottavan aikaa ja se tuo oman vaikeutensa pelaamiseemme. Mielestäni olemme kuitenkin pystyneet parantamaan tauon jälkeen otteitamme ottelu ottelulta. Meillä on nyt lähes viikko aikaa ennen lauantain Jokerit-ottelua hioa peliämme kuntoon ja sillä mielellä lähdemme matkaan, että pinnat haetaan Helsingistä, Rindell suunnitteli. (HäSa)