fbpx
Uutiset

Kerholle täysi potti kompuroinnista huolimatta

Kolme pistettä saaliiksi, vaikka pitkän erätauon jälkeen olivat taas isommankin katastrofin ainekset ilmassa.

Hämeenlinnan Pallokerho hankki täyden pistepotin neljän erän naisten Mestaruusliigan kamppailussa, mikä oli ehdottomasti tärkein asia. Muuten hurraahudot voi jättää vähemmälle.

Kolmannen pelinsä neljään päivään pelannut LP Kangasala sai pelijuonesta kiinni kolmannessa erässä, kun se vaihtoi kuusikkoonsa passariksi nuoren Kaisa Alangon ja keskipelaajaksi Eveliina Smolanderin.

HPK menetti puolestaan pasmansa perusteellisesti. Myös neljäs erä jatkui pitkään vierailijan hallinnassa, mutta kääntyi lopulta Kerhon eduksi.

Eskola into piukeena

Kerhon passariksi neljännen erän ratkaisuhetkillä tuli Maria Eskola, 29, joka teki paluun pääsarjaan puolentoista vuoden tauon jälkeen.

-Olin ihan pihalla. Vähän kuin 15-vuotiaana, intoa ja jännitystä riitti. Näkyi, että ei ihan joka ratkaisu ollut loppuun asti harkittu, tuumasi Eskola.

Polvivaivainen ykköspassari Noora Lainesalo on kuvioista sivussa alustavasti 2-3 kuukautta. Tarkoituksena on kuitenkin, että Noora Venho kantaa päävastuun.

Pääsarjauransa 14 vuotta sitten aloittanut Eskola ehti treenata ennen maanantain koitosta kaksi harjoitusta Kerhon uudistuneen ryhmän kanssa.

-Lentopallopiirit ovat melko pienet Suomessa, joten sikäli oli helppo tulla tuttuun seuraan. Tässä välillä tein vähän tuomarihommia ja kävin paikallisen seuran eli Lempäälän Kisan kakkossarjajoukkueen kanssa pelailemassa lähinnä sosiaalisena tapahtumana. Siellä tein kaikkea muuta kuin passaamista enkä pelannut sarjassa, kertoi Lempäälässä asuva Eskola.

Tsempparin homma on ykkösjuttu

-Tämän joukkueen ulkomaalaispelaajat ovat hyviä tyyppejä. Sunnuntainen peli ei varmaankaan painanut jäsenissä, mutta otteluruuhkalla on oma vaikutuksensa. Lisäksi oli maanantai-illan peli ja suhteellisen vähän yleisöä. Se, että syttyy pelaamaan, vaati itseltä tsempin kaivamisen esiin, jatkoi Eskola.

-Olen mukana nöyrällä asenteella, sillä minulla ei enää ole hirveästi tavoitteita. Mukana oloni on lähinnä tsempparin hommaa, arvioi Eskola.

Kerhon päävalmentaja Dirk Sauermann peluutti koko pelikuntoista ryhmäänsä laajasti. Se saattoi ehkä osaltaan sekoittaa kuvioita tai luoda kuvaa, että voitto napsahtaa sormia napsauttamalla.

Kerhon murskaavasti hallitsemassa avauserässä keskipelaaja Lauren DeGirolamo torjui yksinään päätöspisteen.

Toisessa erässä näkyi, että LP Kangasalan kenttäpuolustus oli onnetonta ja hyökkäys oli ponnetonta. Valitettavasti Kerho lähti mukaan erän loppupuolella mukaan lepsutteluun ja vierailija sai pienen siemenen uudelle iskulle. Tehopelaaja Marin Skender tykitti laidasta sinetin erävoitolle.

Laanes oli tehotuulella

LP Kangasalan voittama kolmas erä ratkesi ottelun parhaan ja tehokkaimman pelaajan Katre Laaneksen pitkän syöttövuoron aikana.

Vierailija vei pitkään neljättä erää, mutta Eskolan tulon jälkeen Kerho sai käännettyä erävoiton. Kerhon keskipelaaja Laura Pihlajamäki torjui ottelun päätöspisteen.

-Eihän tämän mitään kauneinta lentopalloa ollut, mutta voitimme kuitenkin 3-1 ja saimme kolme pistettä, Eskola tiivisti.

-Tiesimme, ettei tästä tule helppoa peliä, koska meillä oli ottelu alla sunnuntaina. Meillä oli omia vaikeuksia säilyttää pelaamisen taso korkeana, sanoi Sauermann.

LP Kangasalan valmentaja Janne Harju oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin pitkän erätauon jälkeen.

-Kaksi erää olimme vastaantulijana. Pitkän erätauon jälkeen saimme pelin kääntymään ja myös neljännessä oli pitkään hyvä ote. Lopussa kaveri oli selkeästi parempi, sanoi Harju.

Tuomarit olivat eri pelissä

Pääsarjan ottelutahti on ajoittain mieletön ja välillä taas huilataan pitkään.

-Tämä on tämmöistä, välillä on kovia peliputkia ja välillä huilataan pari viikkoa. Hyvin olemme kuitenkin pystyneet kierrättämään pelaajia, Harju painotti.

Tuomariduo Jori Sundell ja Esa Loven teki lukemattoman määrän hämmästyttäviä ratkaisuja. Ajoittain näytti, että he ovat kokonaan eri pelissä kuin joukkueet ja katsomo. Kaksikon toiminta ei tietenkään mitään ratkaissut, mutta antoipahan jotain sytykettä pimeään syksyyn. (HäSa)

Menot