Uutiset

Kerholle toinen tappio puolivälierissä

HPK:n naisten jääkiekkojoukkue on lauantaina pakkovoiton edessä, jos se mielii jatkaa kauttaan. Tampereen Ilves ratkaisi kolmannen puolivälierän heppoisella onnenkantamoisella. HPK hävisi 0–1 (0–0, 0–1, 0–0).

Ilves johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2–1. Välieriin pääsyyn vaaditaan kolme voittoa.

Joukkueiden neljäs kohtaaminen on lauantaina Tampereella, jolloin välieräpaikka on Ilvekselle katkolla.

Mahdollinen viides ottelu pelataan maanantaina Hämeenlinnassa.

– Paikat oli tehdä osumia, mutta ei tehty. Todellista pudotuspelikiekkoilua parhaimmillaan, jossa oli kaksi erittäin hyvää veskaria, sanoi HPK:n valmentaja Jarkko Julkunen.

Vartia torjui nollapelin

Ilveksen Viivi Vartia, 21, oli ottelun ykkösveräjänvartija, sillä hän venyi 31 torjunnalla nollapeliin. HPK:n maalivahti Kiira Laine pelasi myös hienon ottelun. Laine torjui 25 kertaa, mutta Ilveksen ainokainen livahti maaliin turhan heppoisesti.

Ilveksen puolustaja Jasmi Leppänen, 19, tuikkasi voittomaalin etukulmasta jäätä pitkin Laineen taakse toisessa erässä. Leppäsen osumaan syöttöpinnan kirjasivat Helmi Teivaala ja Sara Säkkinen.

– Vastustaja teki yhden onnenkantamoisen, Julkunen manasi.

Näkyvästi pelannut Kerhon laitahyökkääjä Susanna Niemelä teki avauserässä ylivoimalla osuman, mutta tuomaristo oikeutetusti hylkäsi käsimaalin. Niemelä kuului Kerhon näkyvimpään kaartiin. Myös Anniina Kaitala ja Emmi Leinonen onnistuivat hyvin, vaikka tehot jäivätkin uupumaan. Kaitalalla oli hyvä paikka toisen erän alussa.

Noora Jaakkola palkittiin

Niina Koukkula taisteli sisukkaasti hyvällä tasolla. Puolustaja Noora Jaakkola palkittiin Kerhon parhaana.

Kerhon ykkössentteri Riikka Noronen sai mainion paikan tasoitukseen pelin loppuhetkillä, mutta hän ei saanut nostettua kiekkoa yli Vartian patjan.

– Ensimmäinen erä oli meidän hallintaa. Siinä olisi pitänyt tehdä 4–5 maalia. Kaksi jälkimmäistä erää olivat tasaisempia. Ehkä Ilveksellä oli useampi paikka toisessa erässä, Julkunen arvioi.

– Kokonaisuutena oikein hyvä matsi, vaikka ratkaisu harmittaa. Hyvä peli puolin ja toisin, hän jatkoi.

Koko joukkue taisteli

HPK sai aikaiseksi loppukirin, mutta tulosta jäi puuttumaan.

– Vähän puskimme lopussa liikaa, mutta paikkoja oli tehdä. Koko joukkue taisteli hyvin. Tämä oli hyvää kiekkoilua, jossa ajoittain molemmilla oli omat painostuksensa, kun toisen keskittyminen hiukan herpaantui, Julkunen tuumasi.

Vuosi sitten Ilves laittoi HPK:n samassa vaiheessa kesälomalle ja laulukuoroon.

– Kausi jatkuu lauantain jälkeen tai sitten se loppuu. Toivottavasti päästään vielä maanantaina jatkamaan kotikentällä, Julkunen tuumi.

HPK on vaihtanut puolivälierissä veskaria tappion jälkeen, joten hyvin mahdollista on, että Maija Hassinen-Sullanmaa torjuu lauantain koitoksessa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

5.6.2020