Uutiset

Kerholle voitto kenraaliharjoituksessa

Hämeenlinnan Pallokerho pelasi seitsemännen ja viimeisen harjoitusottelunsa ennen viikon päästä perjantaina alkavaa Liigaa. Joukkue kaatoi sarjan avausvastustajansa Lahden Pelicansin ehjän esityksen jälkeen maalein 2–1 (1–1, 0–0, 1–0).

Kauden ensimmäinen voitto tuli täysin ansaitusti. Vaikka maalinteossa HPK olisikin voinut olla terävämpi, jätti joukkue itsestään parhaan kuvan, mitä tämän kauden harjoituspeleissä on nähty.

Kolmosketju Juha Koivisto–Otto Paajanen–Nicolas Ritz oli Kerhon näkyvin kenttä illan kamppailussa. Se rakensi useita vaarallisia tilanteita Pelicansin maalille. Myös maalissa pelannut Juuse Saros voi olla tyytyväinen peliesitykseensä.

Kerho hallitsi avauserän pelitapahtumia selkeästi, vaikka Jorda Smotherman ohjasikin Pelicansin johtoon Henri Laurilan siniviivavedolla. Kotijoukkue rakensi kerta toisensa jälkeen maalintekopaikkoja Janne Juvosen vartioimalle Pelicans-maalille.

Palkinto tuli lopulta, kun maalin eteen täysin vapaaksi unohdettu Koivisto heilutti maaliverkkoa. Syöttöpiste maaliin kirjattiin Ritzille.

Ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälin jälkeen. Ossi-Petteri Grönholm ja Saku Salminen vapauttivat nopeilla syötöillään Toni Jalon läpiajoon. Jalo sijoitti kiekon Juvosen kilpikäden puolelta verkon perukoille.

Kerho hallitsi kenttätapahtumia läpi ottelun. Jalka ja kiekko liikkuivat mallikkaasti. Pelicans puolestaan jätti itsestään valjun kuvan.

Hamill totuttelee

Kerho esitteli kotiyleisölleen uuden vahvistuksensa Zach Hamillin. Bostonin vuoden 2007 ykköskierroksen NHL-varaus johti ottelussa Kerhon kakkosketjua laidoillaan Juhani Jasu ja Jesse Saarinen.

– Olen pelannut heidän kanssaan parissa harjoituksessa yhdessä. Yritämme joka kerta parantaa pelaamistamme. Tänään totuttelin pelirytmiin, ketjukavereihini, joukkueeseen ja itse pelaamiseen.

– Yritän joka päivä oppia uutta ja parantaa esitystäni. Yritän imeä mahdollisimman paljon tietoa hyviltä pelikavereiltani. Viime päivien käänteet ovat olleet aika nopeita, jutteli tiistaina Hämeenlinnaan saapunut 20 NHL-pelin mies.

Hamill jakoi kehuja koko HPK:n organisaatiolle lämpimästä vastaanotosta.

– Kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan. Valmentajat, pelaajat ja taustajoukot ovat auttaneet minua hienosti sopeutumaan uuteen joukkueeseeni.  

”Ihan ok-esitys”

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli tyytyväinen uuden hankinnan peliesitykseen.

– Oloihin nähden ihan ok-esitys. Joukkueen kanssa hänellä on ollut kaksi harjoitusta ennen tätä peliä. Hänelle on annettava aikaa, että hän pääsee sisään meidän pelisysteemiimme ja joukkueeseen yleensäkin.

Hamill sai ottelussa runsaasti vastuuta Kerhon ylivoimassa ja pyörittikin sitä välillä juonikkaasti.

– Sen vuoksi Hamill on tänne hommattu, että hän pelaa myös ylivoimaa. Harjoituksissa se toimi hyvin. Tänään emme saaneet vaan pelissä aikaan vaadittavaa tulosta. Hamill on erittäin juonikas ja nopea ratkaisuissaan. Hän tulee auttamaan joukkuettamme hyvin, uskoi Arvonen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic