Uutiset

Kerhon A-nuoret avasivat puolivälierät voitolla

HPK:n A-nuorten jääkiekkojoukkue ylsi makeaan voittoon sunnuntaina Helsingissä. Joukkue voitti nuorten liigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa runkosarjan voittaneen Jokerit maalein 3–2 (1–1, 1–0, 1–1).

Kerholla on mahdollisuus iskeä poikki ottelupari sunnuntaina kotikaukalossaan Ritariareenassa kello 19.45 alkavassa toisessa puolivälierässä. Jos voitot ovat tasan sunnuntain pelin jälkeen, ratkaistaan välieriin menijä tiistaina Jokereiden kotikaukalossa pelattavassa kolmannessa puolivälierässä.

Miro Ruokonen, Julius Valtonen ja Teemu Kaislehto iskivät HPK:n maalit lauantaina. Syöttöjä jakelivat puolestaan Teemu Karjalainen, Jere Innala, Joni Tuulola ja Valtteri Hopponen.

Kerhon maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui 18 kertaa. Jokereiden veskarille Joona Voutilaiselle kertyi 23 torjuntaa.

Kerho johti tasaista ottelua kahden erän jälkeen 2–1, mutta meinasi menettää otteen peliin jäähyilemällä päätöserässä. Teemu Kaislehto onnistui kuitenkin viemään Kerhon 3–1-johtoon ajassa 58.22. Nelosketjun sentterin osuma suhahti maaliin Jokereiden yrittäessä 2–2-tasoitusta ylivoimalla ja ilman maalivahtia.

Jokerit onnistui 2–3-kavennuksessaan ottelun viimeisellä minuutilla ylivoimalla ja ilman veskaria, mutta siihen kotijoukkueen rynnistys tyssäsi.

– Tämä oli meiltä todellinen taisteluvoitto. Pystyimme muun muassa nollaamaan Jokereiden parin minuutin kahden miehen ylivoiman ja pelin loppukin oli melkoista vääntöä.

– Ensimmäinen erä oli aika tasainen, mutta jostain syytä toisen erän alku oli meiltä taas aika nihkeä. Jokerit pääsi muutaman kerran yrittämään maalia, mutta kanttimme piti hyvin. Kolmannessa erässä onnistuimme hyvin puolustamaan johtoamme, jota pääsimme harjoittelemaan jo TPS:aa vastaan. Tästä on todella mukava jatkaa sunnuntain kotipeliin, myhäili HPK:n päävalmentaja Matti Tiilikainen.

HPK:lla on paljon pelissä seuraavassa ottelussaan.

– Toivottavasti meillä on hieno sunnuntaiehtoo kotijäällä. Valmistaudumme matsiin todella hyvin, Tiilikainen lupasi.

Asiasanat