Uutiset

Kerhon A-nuoret pääsivät voiton makuun

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten joukkue pääsi harjoittelemaan maalintekoa oikein urakalla sunnuntaisessa liigaottelussaan. Kahden tappiopelin jälkeen voiton makuun päässyt Kerho nuiji joensuulaisen Jokipojat maalein 13–0 (6–0, 5–0, 2–0).

Kerho aloitti ottelun vauhdikkaasti ja karkasi vaisulta vastustajaltaan jo avauserässä.

– Pelimme pysyi kuitenkin jämäkkänä ottelun loppuun saakka. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen esitykseen, vaikka vastustaja ei tällä kertaa kovin kaksinen ollutkaan. Paketti pysyi loppuun saakka kasassa ja teimme hienoja maaleja. Moni kaveri sai tänään onnistumisia ja se tekee aina hyvää, muistutti HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

HPK takoi maaleja neljän ketjun voimalla. Tehokkaimpia olivat Patrik Virran ja Teemu Karjalaisen johtamat kolmikot. Vasta kolmannen A-nuorten sarjaottelun pelannut Virta ylsi kypärätemppuun ja kahteen syöttöön. Ketjun oikea laitahyökkääjä Ismo Nikkinen ylsi neljään syöttöön ja toinen laituri Miro Ruokolainen yhteen syöttöön.

Hyvin sujui myös kolmikon Santeri Vuoti (1+1)–Teemu Karjalainen (1+2)–Anton Ollikainen (1+1) peli. Teemu Kaislehdon johtamasta kolmikosta maalin teossa onnistui kaksi osumaa viimeistellyt Ville Huhta. Ketjun toinen laitahyökkääjä Julius Valtonen kirjasi kaksi syöttöpinnaa. Hyökkääjistä tehoille ylsivät myös Jesper Ahlgren (1+1), Joel Salo (1+0) ja Eetu Moberg (0+1).

Puolustajien pistenikkari oli Joni Tuulola kahdella maalillaan ja kahdella syötöllään. Pakeista myös Sameli Ventelä onnistui maalinteossa. Miika Franssilan saldo oli 0+3 ja Markus Haapasen 0+1.

Myös maalivahti Henri Viitala kunnostautui uransa ensimmäisessä A-nuorten sarjapelissä.

– Nollapeli on aina kova juttu tällä sarjatasolla. Viitala pelasi ihan hyvän ottelun, vaikka hänellä ei ollutkaan paljon torjuntoja, päävalmentaja Salo sanoi.

Virta kehui joukkuetovereitaan

Ensimmäisen kypärätemppunsa A-nuorissa tehnyt Patrik Virta arveli kauden avausvoiton siivittävän Kerho hyviin esityksiin jatkossakin.

– Kauden avauspinnat ovat aina tärkeitä. Pelasimme tänään vahvasti koko porukan voimalla. Oma pelini sujui hyvin, mutta olen kyllä ylpeä koko porukan esityksestä. Näin löysässä ottelussa on aina vaara lähteä sooloilemaan, mutta kaikki pelasivat hyvin sovitun systeemin mukaan, Virta muisteli.

Jokipojat on aloittanut nuorten liigan kolmella tappiolla. Ennen Ritariareenan tappiotaan joukkue oli hävinnyt KalPalle ja TPS:lle. Sunnuntain esityksen perusteella joukkueella on ankeaa jatkossakin. Jokipojat hävisi Kerholle selvästi muun muassa vauhdissa. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

25.1.2020