Uutiset

Kerhon A-nuoret pääsivät voittojen tielle

HPK:n A-nuorten joukkue alkaa päästä vauhtiin ikäluokan SM-liigassa. Lauantaina joukkue nappasi kauden avausvoittonsa kukistamalla Ritariareenassa Helsingin IFK:n maalein 4–2 (2–0, 2–2).

Kerho pelasi kauden neljännessä ottelussaan hyvin kaksi ensimmäistä erää ja päätöserän lopun. Vain kolmannen erän alussa joukkue menetti hetkeksi otteen peliin ja päästi HIFK:n maalien makuun.

HPK onnistui hyvin myös alivoimapelissään. HIFK:n kahden maalin kavennuksen jälkeen kotijoukkue joutui nimittäin pelaamaan pitkän tovin alivoimalla, mutta ei päästänyt vierailijaansa yllättämään. HIFK pääsi yrittämään kolmatta osumaansa kahdenkin miehen ylivoimalla reilun puolen minuutin ajan.

HPK:n kaksi ensimmäistä maalia niittasi kauden tehokkaasti aloittanut laitahyökkääjä Ismo Nikkinen. Ensimmäisen maalinsa hän iski ylivoimalla ja toisen tasavajaalla. Maalinteossa onnistuivat lisäksi hyökkääjät Julius Valtonen ja Patrik Virta (1+2). Syöttöpinnoja kerholaisista puolestaan ansaitsivat puolustajat Matias Haaranen (0+3), Eetu Salmela ja joukkueensa kapteeni Teemu Kaislehto.

Hyvän ottelun pelannut maalivahti Henri Viitala torjui 28 kertaa. Saman verran torjuntoja sai kokoon HIFK:n veskari Patrik Virtanen.

HIFK:n maalit tekivät Mico Friman ja Samuel Sikstus.

”Nyt mentiin pykälä eteenpäin”

HPK:n päävalmentaja Olli Salo myhäili tyytyväisenä ottelun tauottua. Salo muistutti, että kauden ensimmäinen voitto on aina tärkeä virstanpylväs.

– Kyllä tämä oli todella tärkeä voitto. Nyt mentiin selvästi pykälä eteenpäin, vaikka parannettavaakin on vielä muun muassa viisikkopelaamisessa. Alivoimamme oli tänään vahvaa, ja onnistuimme hienosti tappamaan takaa-ajotilanteessa vastustajan oljenkorren, Salo muisteli.

HIFK on aloittanut kauden nihkeästi. Neljän pelin tappioputkessa kahlaava joukkue väläytteli Ritariareenassakin osaamistaan vain muutamaan otteeseen.

– Ensimmäisen maalinsa he saivat kaiken lisäksi tilanteesta, jossa meidän ohjauspelimme petti. Se oli yksi niitä meidän harvoja huonoja jaksoja pelissä, päävalmentaja Salo arvioi.

HPK jatkaa nuorten liigan otteluitaan sunnuntaina Ritariareenassa kello 13. Joukkue kohtaa tuolloin Porin Ässät. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic