Uutiset

Kerhon A-nuoret pakkovoiton edessä

Hämeenlinnan Pallokerho on tukalassa tilanteessa A-nuorten SM-liigan puolivälierissä. Joukkue hävisi lauantaina kotikaukalossaan Tampereen Ilvekselle maalein 5-3 (0-1, 1-2, 4-0) ja on pakkovoiton edessä maanantaina Tampereella pelattavassa neljännessä puolivälieräottelussa.

Lauantain tappio oli Kerholle karvas. Joukkue ennätti toisen erän johtaa kamppailua jo maalein 3-0, mutta Ilves rutisti rinnalle ja lopulta ohi.

Kerho menetti lopullisesti otteen peliin päätöserän lopussa tamperelaisten iskettyä 16 sekunnin välein kaksi maalia ja tilanteen numeroihin 3-4.

Surkeaa Kerhon iltapäivää täydensi Ilveksen tyhjiin iskemä viides maali kotijoukkueen yrittäessä tasoitusta kahden miehen ylivoimalla. HPK pääsi myllyttämään kuudella neljää -vastaan Ilveksen saatua kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta ja maalivahti Anssi Pesosen luistelua pois maaliltaan. Ilveksen Teemu Huhtala pääsi kuitenkin karkuun ja sinetöi joukkueensa voiton.

Kaukaa ei liipannut kuitenkaan Kerhon 4-4-tasoituskaan. Tolppaa lähemmäksi hyvin pudotuspeleissä urakoinut Ville Järveläinen ei kuitenkaan kiekkoa saanut.


”Tunne alkoi viedä”

Järveläisen mielestä Kerho muni pelinsä jo ennen päätöserän lopun käänteitä.

-Luulimme kai pelin jo ratkenneen ja meno oli sen mukaista. 3-0-johdosta 3-5-tappioon ja siinä se sitten oli, harmitteli Järveläinen.

Järveläinen teki perjantain Tampereen ottelussa kolme maalia ja yhden lauantainakin. Hienoon 3-0-osumaan esityön tekivät Miika Erkkilä ja Marko Rairama.

Kerhon avausmaalin teki Ville-Veikko Eerola (syöttäjät Teemu Rautiainen ja Otto Paajanen). 2-0-maalin iski Robert Leino Rautiaisen syötöstä.

Kerhon maalivahti Anssi Pesonen torjui 28 kertaa. Ilvesveskarille Sami Aittokalliolle kertyi 31 torjuntaa.

HPK:n päävalmentajaa Antti Pennasta ei naurattanut ottelun tauottua.

-Loistava ensimmäinen erä, mutta sitten tunne alkoi viedä ja teimme huonoja valintoja. Nyt olemme sitten selkä seinää vasten, mutta pelit jatkuvat vielä, Pennanen muistutti. (HäSa)

Päivän lehti

22.10.2020

Fingerpori

comic