Uutiset

Kerhon A-nuorilla hyvä alku Omskissa

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten joukkue avasi voitolla Omskissa Venäjällä pelattavan junioreiden maailmancupin turnauksen. Nuorten SM-liigan viime kauden mestarijoukkue kukisti ruotsalaisen Frölundan maalein 4–3 (1–0, 1–2, 1–1).

HPK lisäsi kyytiään kohti ottelun loppua, eikä antanut Frölundan vahvan alun sotkea kuvioitaan.

– Ruotsalaiset menivät toisessa erässä jo 2–0-johtoon, mutta pystyimme tulemaan ennen erätaukoa vielä tasoihin, ja kolmas erä oli jo täysin meidän hallintaa. Alku oli aika hermostunutta peliä, mutta nousujohteinen ja kurinalainen peli tuotti lopulta makean voiton, kuvaili ottelua HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

Patrik Virta, Joona Monto, Henri Allen ja Julius Valtonen tekivät hämeenlinnalaisten maalit. Kerhon maalissa urakoi hyvän ottelun Joonas Toivonen.

– Joonas oli erittäin hyvä. Tasaisen hyvin pelanneista kenttäpelaajistamme kunnostautui ketju Miro Ruokonen, Joel Salo ja Ismo Nikkinen. Kolmikko pelasi vahvasti ja loi paljon paikkoja varsinkin päätöserässä, Salo muisteli.

Frölunda oli parhaimmillaan ottelun alussa. Luisteluvoimainen joukkue oli vaarallinen varsinkin ylivoimalla.

HPK jatkaa mestarijoukkueiden turnausta kohtaamalla maanantaina kanadalaisen Sudbyry Wolvesin.

– Kanadalaiset tulevat kovaa, sillä he hävisivät sunnuntain ottelunsa. Joukkue on pykälää kovempi kuin Frölunda, Salo muistutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

4.6.2020