Uutiset

Kerhon A-nuorilla hyvä viikonvaihde Vaasassa

Hämeenlinnan Pallokerholla oli yhdeksän pisteen viikonvaihde jääkiekon A-nuorten SM-liigassa. Joukkue kruunasi Vaasassa pelatun turnauksen kukistamalla sunnuntaina selvin 8–0 (2–0, 4–0, 2–0) -luvuin sarjajumbon Jokipojat. Turnauksen aiemmissa otteluissaan HPK saalisti makeat voitot Vaasan Sportista ja Oulun Kärpistä.

HPK päätti Vaasan reissunsa vahvaan esitykseen. Varsinkin ykköskentällinen kunnostautui hurjilla tehoillaan. Hyökkäysvitjan laitahyökkääjä Julius Valtonen iski kypärätempun, sentteri Patrik Virta syötti peräti kuusi osumaa ja toisen laiturin Santeri Vuotin saldo oli maali ja kolme syöttöä. Myös pakkipari Sameli Ventelä (2+1) ja Markus Niemeläinen (0+2) kartuttivat tehotilastojaan.

Maalinteossa onnistuivat lisäksi kakkosketjun sentteri Harri Kainulainen ja nelosketjun laituri Eemil Laine. Syöttöpinnoja saivat puolestaan Ville-Oskari Heikkilä ja Samuel Argillander.

Hämeenlinnalaisten maalissa pelasi tällä kertaa Henri Viitala, joka torjui nollapeliinsä 27 kertaa. Jokipoikien veskarille Ville Niemiselle kertyi 38 torjuntaa.

HPK:n päävalmentaja Olli Salo oli tyytyväinen koko miehistönsä esitykseen Vaasan reissulla.

– Tavoitteena meillä oli täydet pinnat ja se onnistui. Viimeiseen peliin saimme hieman nihkeän startin, mutta toisesta erästä alkaen meno parani. Pojat esiintyivät kyllä todella edukseen tässä turnauksessa. Työmoraali oli kohdallaan jokaisessa pelissä.

– Turnaus lujitti hyvin myös joukkuehenkeämme. Turnausviikonvaihteet ovat tässä mielessä ihan hyviä tapahtumia, Salo pohti.

Salo muistutti myös, että Henri Viitalan nollapeli oli hyvä saavutus.

– Vastustaja ei ollut kaksinen, mutta tällä kertaa Henri kyllä pelasi nollapelin itselleen. Torjuntoja oli kuitenkin aika paljon, Salo muistutti. (HäSa)

Asiasanat