Uutiset

Kerhon A-nuorilla jo kuuden ottelun voittoputki

HPK oli vakuuttava jääkiekon A-nuorten SM-liigan sunnuntain ottelussaan, jossa se pesi SaiPan 4–0 (1–0, 2–0, 1–0). Samalla Kerho lihotti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Kevään Suomen mestareiden valmentaja Olli Salo myhäili tyytyväisenä pelin jälkeen.

– Olimme kuskin paikalla koko ottelun. Onnistuimme tosi hyvin riistoissa ja annoimme painetta vastustajalle, sanoi Salo.

Kerho ykkösketju Ismo Nikkinen (2+1), Joona Monto (0+2) ja Anton Ollikainen (0+1) oli tehokas. Ykkösvitja teki todella näyttävästi kolmannen maalin toisen erän viimeisellä minuutilla. Se oli sinettiosuma ottelulle ratkaisevalla hetkellä.

– Monto haastoi tosi hienosti vastustajan puolustuksen ja Ollikainen tarjoili kirsikkana kakun päälle syötön maalin eteen minulle, kuvaili maalintekijä Nikkinen.

Ylivoimamaali neljässä sekunnissa

Nikkilä teki myös Kerhon toisen maalin, jossa Teemu Karjalaisen (0+2) aloitusvoitosta Miika Franssila levitti Nikkiselle. Tähän ylivoimaosumaan Kerho käytti aikaa vain neljä sekuntia.

– Ei varmaan nopeammin pysty tekemään ylivoimamaalia. Kerrankin kuviot menivät jäällä samoin kuin fläppitaululla, Nikkinen totesi.

Kerhon hyvin laukova puolustaja Matias Haaranen avasi maalihanat siniviivakudilla avauserässä. Joni Tuulola ja Nikkinen tekivät esityön.

Vikkeläliikkeinen Santeri Vuoti osui vielä kolmannessa erässä ylivoimalla. Kahden tehopinnan miehet Karjalainen ja Monto järkeilivät pohjustuksen.

– Monto oli tosi hyvällä tasolla, Salo kehui väkevästi ja järkevästi pelannutta sentteriään.

– Kokonaisuutena ehjä 60 minuuttinen meiltä. Tiettyjä pieniä heikkoja hetkiä oli, mutta peli oli koko ajan omissa käsissä, Nikkinen summasi.

Nikkisellä kuuden pinnan viikonloppu

Nikkinen vietti kuuden tehopisteen viikonvaihdetta, sillä hän iski lauantaina Jyväskylän reissulla kolme (0+3) pistettä.

– Kaksi tärkeätä voittoa, mutta pääasia oli se, että ne tuli hyvällä pelillä, Nikkinen sanoi.

Kerhon maalivahti Henri Viitala venyi 26 torjunnalla nollapeliin. Viitala oli tärkeissä tilanteissa mies paikallaan hyvillä ja rauhallisilla otteilla.

Viitala torjui päätöserässä kovin heppoisesti annetun rankkarin, jossa Ville Vainikaisen yritys kilpistyi Viitalan patjoihin.

– Meillä on hyvä maalivahtitilanne, Salo sanoi ja viittasi lauantaina puolestaan onnistuneeseen Joonas Toivoseen.

Salon mielestä jokainen kuudesta peräkkäisestä voittopelistä on ollut omanlaisensa.

– Peli on parantunut ja tekeminen on hyvää. Tässä pelissä erityisen hyvää oli se, että emme pelanneet ylipitkiä hyökkäyksiä, Salo jutteli. (HäSa)

 

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic