Uutiset

Kerhon A-nuorilla nihkeää kotihallissaan

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuorten liigajoukkueelle jäi paljon pureskeltavaa lauantain kotiottelustaan Ässiä vastaan. Varsinkin avauserän laiskasti pelannut Kerho hävisi porilaisille reiluin numeroin 7–1 (3–0, 1–1, 3–0). HPK:n ainoan maalin iski toisen erän alussa ylivoimalla Santeri Vuoti. Maalin syötti Teemu Karjalainen.

Vuotin osuma piristi Kerhon peliä, mutta Ässien neljäs maali helähti pahaan saumaan. Ottelun loppu oli hämeenlinnalaisittain nihkeää ja tuskaista vääntämistä.

– Vastustaja oli tänään kymmenen kertaa jämäkämpi kuin me. Pelimme oli todella epävarmaa. Koko porukka puristaa nyt ihan likaa, myönsi HPK:n päävalmentaja Olli Salo.

Salon mielestä Ässät sai varsinkin neljä ensimmäistä maalia todella huokeasti.

– Pelissä oli hyviä hetkiäkin, mutta pitää muistaa, että ottelu kestää 60 minuuttia. Meidän on pakko yksinkertaistamaa peliämme – nyt teemme helposta lajista ihan liian vaikean. Pelimme on vielä aika hakusessa, Salo harmitteli.

Keskilohko iski kypärätempun

Ässien ei tarvinnut esittää mitään ihmeitä Ritariareenassa. Maalinteossa kunnostautuivat ykkös- ja kakkosketjut. Kakkosen tehomies oli keskushyökkääjä Henri Keskilohko, joka iski kypärätempun ja lihotti pistetiliään lisäksi yhdellä syötöllä. Niklas Lehtimäki (1+1) ja Niko Ojamäki (0+1) huseerasivat vahvasti Keskilohkon ketjukavereina.

Ykkösketjun tehomies oli puolestaan laitahyökkääjä Oskari Lehtinen, joka sai kiekon Kerhon maaliin kaksi kertaa. Ketjun toinen laituri Kasperi Nuto teki yhden maalin, ja sentteri Jarno Käki alusti kahta maalia.

Porilaisten takalinjojen parhaita oli maalivahti Niklas Kekki. Hän pesi mennen tullen hämeenlinnalaiset virkaveljensä Joonas Toivosen (pelasi ensimmäisen erän) ja Henri Viitalan.

– Meillä ei onnistunut tänään kyllä kukaan, tuhahti päävalmentaja Salo.

HPK pääsee kiillottamaan kilpeään jo sunnuntaina kello 15 Ritariareenassa. Tuolloin viime kauden suomenmestareista mittaa ottaa toinen länsirannikon joukkue Rauman Lukko. (HäSa)

Asiasanat