Uutiset

Kerhon A-nuorilla tahmea päivä kotiyleisön edessä

HPK ei onnistunut katkaisemaan välieräsarjaa kotihallissaan A-nuorten SM-liigassa. Jokerit vei voiton lukemin 3-1, ja ratkaisu siirtyi viidenteen otteluun.

Kerhon peli oli alusta asti hermostunutta. Aiemmista otteluista tuttu liike ja terävyys näyttivät kadonneen, eikä kotijoukkue tuntunut saavan pelin juonesta kiinni.

HPK:n päävalmentajan Olli Salon mukaan lauantain peli oli joukkueen heikoin välieräsarjassa.

-Meidän pahin vastustajamme iski jälleen, eli me itse. Kaikkemme yritimme, mutta emme olleet vieläkään oppineet Blues-sarjasta, mitä on pelata katkolla kotona, Salo harmitteli.

Kotijoukkueen peliä leimasivat lukuisat virheet. HPK pääsi pelaamaan ylivoimaa yhteensä kymmenen minuutin verran, mutta tehot olivat kateissa.

-Hermostuneisuus ja passiivisuus heijastui kaikkeen. Emme saaneet mitään aikaan ylivoimalla, ja harhasyöttöjä tuli lukematon määrä. Annoimme vastustajalle sauman tehdä ratkaisut ja odottelimme kiekon pomppivan meille. Emme olleet aloitteellisia, Salo sanoi.

HPK sai Teemu Rautiaisen, Marko Rairaman ja Miika Franssilan takaisin kokoonpanoon, eikä sairastupaa miehittänyt enää kuin Eetu-Ville Arkiomaa. Lauantaina ei vielä ollut selvillä, pelaako Arkiomaa ratkaisuottelussa.

Jokereiden sankari oli hyökkääjä Oskari Manninen, joka vei toisessa erässä joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. Myös maalivahdit olivat jälleen hyviä. HPK:n Juuse Saros torjui 32 kertaa ja Jokereiden Frans Tuohimaa 21.

HPK aloitti takaa-ajonsa Matias Niemeläisen osumalla vajaa viisi minuuttia ennen loppua, mutta silloin oli jo myöhäistä. Tasoitusta haettiin ilman maalivahtia, mikä kostautui, kun Jokerit niittasi lopullisen ratkaisun tyhjiin.

Paljon katsojia

A-nuoria oli kannustamassa 3 147 katsojaa. Moni pelaaja ei varmasti ollut ennen niin isolle yleisölle pelannut. Salo myönsi, että se saattoi osaltaan vaikuttaa pelin hermostuneisuuteen.

-Nyt oli katkopeli ja hirveä määrä yleisöä. Nämä ovat henkimaailman juttuja, joiden taakse on turha mennä. Meidän valmentajien olisi pitänyt päästä paremmin pelaajien pään sisään ja saada rentous esiin. Epäonnistuimme siinä tällä kertaa, mutta sunnuntaina onnistumme varmasti, Salo vakuutti viitaten seuraavaan otteluun.

Välieräsarjan viides ja ratkaiseva ottelu pelataan sunnuntaina Helsingissä. Kaikki neljä aiempaa peliä ovat päättyneet vierasvoittoon.

-Tilanne on 0-0. Sunnuntaina taas mennään, eikä meillä ole muuta kuin voitettavaa. Ja mikäs sen hienompaa, kuin lähteä hakemaan voitto Helsingistä, Salo jutteli. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020