Uutiset

Kerhon A-nuorille kotietu Pelicansia vastaan

Hämeenlinnan Pallokerho päätti mukavissa tunnelmissa jääkiekon A-nuorten SM-liigan runkosarjan lauantaina Ritariareenassa. Joukkue nappasi 4–3 (1–1, 0–1, 2–1, 1–0) -jatkoaikavoiton Tapparasta ja sinetöi runkosarjan kahdeksannen sijan sekä kotiedun torstaina käynnistyviin pudotuspelien villi kortti -kierroksen otteluihin Lahden Pelicansia vastaan.

HPK kohtaa Pelicansin toisen kerran lauantaina Lahdessa ja tarvittaessa vääntöjä jatketaan sunnuntaina Hämeenlinnassa.

Kerhon voittomaalin lauantaina iski Eetu-Ville Arkiomaa (syöttäjät Joona Monto ja Joni Tuulola). Arkiomaan tärkeä osuma upposi Tapparan maalivahdin Ville Niemisen taakse jatkoajan toisella minuutilla.

Arkiomaa kunnostautui maalintekijänä myös ottelun varsinaisella peliajalla. Myös Anton Ollikainen ja Patrik Virta (1+1) onnistuivat maalinteossa.

Syöttöpinnoja saalistivat varsinaisella peliajalla puolestaan Joona Monto, Samu Öystilä, Matias Haaranen, Julius Valtonen ja Ismo Nikkinen.

Kerhon maalivahti Henri Viitala torjui 16 kertaa. Tapparan veskarille Niemiselle kirjattiin 18 torjuntaa.

HPK:n päävalmentaja Olli Salo oli tyytyväinen koko miehistönsä esitykseen.

– Saimme pelimme rullaamaan juuri sopivasti ennen pudotuspelien alkua. Meillä on taas neljä sentteriäkin, sillä Teemu Karjalainen on taas rivissä. Tämä oli hyvä päätös todella vaihtelevalle runkosarjallemme, ja tästä on kiva lähteä pudotuspeleihin Pelicansia vastaan.

– Tapparan kukistaminen ei ollut kuitenkaan mikään helppo urakka. Meillä on ollut aina tiukkoja pelejä heitä vastaan, sillä joukkue puolustaa erittäin tarkasti, Salo muistutti. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

2.6.2020